Meclis’e 6’ncı grup geliyor

Seçimlere CHP listelerinden giren Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, ortak grup kurmak için Meclis Genel Sekreterliği’ne başvuru yaptı

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Meclis’te ortak grup kurmak için Meclis Genel Sekreterliği’ne başvuru yaptı. Seçime Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden giren partiler Saadet Partisi çatısı altında birleşme kararı aldı. İki parti Meclis çalışmalarının yanı sıra yerel seçimlerde de iş birliği içinde olma kararı aldı.

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ oldu. Gelecek Partisi’nin 10 milletvekilinin Saadet Partisi’ne geçtiğini belirten Özdağ, Saadet Partisi adıyla grup kurduklarını, iki partinin de tüzel kişiliklerinin devam ettiğini açıkladı.

Böylece Meclis’te 6’ncı grup kuruldu. Saadet Partisi grubu, ilk toplantısını önümüzdeki hafta yapacak.

Genel başkanlardan açıklama

Konuyla ilgili açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bu adımı atmayı Türkiye’de özellikle de önümüzdeki yerel seçimler de dahil olmak üzere geleceğimizi şekillendirecek önemli bir görev olduğu kanaatiyle attık” dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise “Seçimler yapıldı, her şeye rağmen de önemli bir yol kat ettik düşüncesindeyim. Meclis’te bir araya geldiğimiz zaman bunu oluşturacak kadar vekilimiz var. Grup olmadan yapılacak çalışmalar da çok zayıf kalıyor” diye konuştu.

AHABER MERKEZİ

#Meclise #6ncı #grup #geliyor

EN SON EKLENENLER