Mêrdîn adayı Kaya: Kadınlara özel politikalar hayat geçireceğiz

Yeşil Sol Parti Mêrdîn adayı Leyla Kaya, ‘Temel amaçlarımızdan biri de Kadın Bakanlığı’nı kurmak. Kadınlar için özel politikalar hayata geçireceğiz. Kadınlar için öncülük edeceğiz ve kadın sorununa dair yapıcı adımlar atacağız’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimler için aday listelerini netleştirdikten sonra belirlenen vekil adayları seçim bölgelerine giderek çalışmalara başladı. Türkiye ve Kurdistan kentlerinde seçim turları da düzenleyen Yeşil Sol Parti’de hedef 100 vekil çıkarmak ve bunun için adaylar da dahil herkes canla başla çalışıyor.

Çalışmaları yoğun yapıldığı kentlerden biri de Mêrdîn. Yeşil Sol Parti Mêrdîn 5’inci sıra Milletvekili adayı avukat Leyla Kaya, partisinin çalışmalarını ve sandık güvenliğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Hep çalışmalarda oldu

Mêrdîn’in Artuklu ilçesine bağlı Embarê köyünde doğan Kaya, eğitimini Mêrdîn’de devam etti. Ardından 2014 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne giren Kaya, 2018’de bölümü bitirerek Mêrdîn’e geri döndü. Mêrdîn Barosu’na bağlı avukat olan Kaya, özellikle kadın dosyalarına baktı. Rosa Kadın Derneği Hukuk Komisyonu’nda da yer alan Kaya, ayrıca Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mêrdîn Eşbaşkanlığı görevine de seçilirken, son olarak eşil Sol Parti Mêrdîn İl Eşsözcülüğü görevini yaptı.

Yapıcı adımlar atacağız

Kadın, çocuk, toplum, doğa ve 3’üncü Yol’un temsilcisi olduğu için Yeşil Sol Parti’de yer aldığını söyleyen Kaya, “ Kadınlar olarak Yeşil Sol Parti’nin içinde kendimizi görebiliyor ve sözlerimizi söyleyebiliyoruz. Bu yüzden Yeşil Sol’dayım” dedi. Seçim beyannamelerine de dikkat çeken Kaya, “Kadınlar erkekler tarafından her türlü şiddete maruz kalıyor ama devlet mekanizması buna karşı hiçbir şey yapmıyor. Şiddete maruz kalan kadına yargı da eril bir dil ile yaklaşıyor ve kadını suçluyor. Yargılamayı da böyle yapıyor. Bundan dolayı partimiz bu cezasızlığı ortadan kaldırıp kadını korumak istiyor. Yine temel amaçlarımızdan biri de Kadın Bakanlığı’nı kurmak. Kadınlar için özel politikalar hayata geçireceğiz. Kadınlar için öncülük edeceğiz ve kadın sorununa dair yapıcı adımlar atacağız” dedi.

Başarılı çıkmalıyız

Toplumun iktidarın politikalarının farkında olduğunu belirten Kaya, “Halk sorunlarının çözüm adresi olarak Yeşil Sol’u görüyor. Sokakları gezdiğimizde halkın süreci yakından takip ettiğini görüyoruz. Şimdiki sistem kendini tecrit, milliyetçilik ve cinsiyetçilik üzerinden yürütüyor. Halk bunu çok iyi görüyor. Kadın özgürlüğü, doğayı korumak, halkların özgürlüğü için seçimden başarı ile çıkmalıyız” dedi.

Sandık güvenliği önemli

Kaya, seçimlerde sandık güvenliğine de dikkat çekerek, “Her seçimde sandıklar üzerinden kirli oyunlar oynanıyor. Seçim günü hem sandık sorumlularımız hem de avukatlarımız sandıkların güvenliği için alanda aktif olacaklar. Bunla ilgili çalışmalarımızda sona yaklaştık. Sandık güvenliği için ayrıca eğitimler de olacak” bilgisini verdi.

Haber: Rojda Aydın / JINNEWS

#Mêrdîn #adayı #Kaya #Kadınlara #özel #politikalar #hayat #geçireceğiz

EN SON EKLENENLER