Mersin mitingine çağrı: Gelin büyük halaya birlikte duralım

Mersin’de yarın yapılacak Yeşil Sol Parti mitingine katılım çağrısı yapan milletvekili adaylarından Ali Bozan, ‘En büyük halayımızı hep birlikte çekelim’ dedi

14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere günler kalırken Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) de miting ve halk buluşmalarına hız verdi. Bu amaçla miting yapılacak yerlerden biri de yarın Mersin olacak.

Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında yapılacak mitinge, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce ve Başak Demirtaş katılacak. Sanatçı İlkay Akkaya da mitingde sahne alacak.

Yeşil Sol bir nefes olacak

Mitinge katılım çağrısı yapan Yeşil Sol Parti Mersin İl Eş Sözcüsü Zeliha Burcu Acar, farklı kültür, kimlik ve inançları barındırmasıyla kozmopolit bir kent olduğu için Yeşil Sol Parti ve Mersin arasında özel bir bağ olduğunu belirterek, “Yeşil Sol Parti yeni bir nefes olacak” diye belirtti. Acar, bu seçimin tüm halklar bir değişimi getireceğini ifade ederek, gerçekleştirilecek mitingin de bu noktada ayrı bir önemi olduğuna işaret etti. Acar, “Bizim final mitingimiz bu noktada damga vurup son noktayı koyacaktır” dedi.

Büyük halaya çağrı

Yeşil Sol Parti Milletvekili adayı Ali Bozan da, ev ev, sokak sokak seçim çalışması yürüttüklerini belirterek, “Çalışmalarımız esnasında gittiğimiz her yerde, yağmur çamur demeden, evlerde, sokaklarda, işyerlerinde halaylar çektik ve en büyük halayımızı hep birlikte çekmek için final mitingimize davet ediyoruz.”

Tüm renklerimizle orda olacağız

Yeşil Sol Parti adaylarından Perihan Koca da, krizlerin derinleştiği bir atmosfer içerisinde seçimlere gidildiğine dikkat çekerek, “Bu seçim ‘diktatörlük mü yoksa demokrasi mi’ diye oylayacağımız bir seçim olacak. Bunun atmosferi zaten seçim kampanyasına da yansımış durumda. Gündelik hayatında ağır bedel ödeyen herkes bunun bilincinde. Biz 14 Mayıs’ın hemen arifesinde tüm halkımızı zafer provası yapmaya davet ediyoruz. Biz tüm renklerimizle, umutlarımızla, özlemlerimizle ve yeni bir yaşam tahayyülümüzle orada olacağız” dedi.

Tüm halklar omuz omuza

Gerçekleştirecekleri mitingin seçimler açısından büyük bir önem taşıdığını belirten aday Mustafa Türk de, “Halkların, talepleriyle alana akacağına inanıyoruz. Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında gerçekleştireceğimiz bu mitinge, tüm halkları yan yana, omuz omuza durmaya davet ediyorum. Ya zafer ya zafer” dedi.

MERSİN

#Mersin #mitingine #çağrı #Gelin #büyük #halaya #birlikte #duralım

EN SON EKLENENLER