Millet İttifakı’ndan İstanbul’da büyük miting

Millet İttifakı, İzmir’in ardından ikinci büyük mitingi İstanbul’da gerçekleştirdi. Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, ‘418 milyar doları götürdüler. Sadece bir işlemden 1 milyarın nasıl götürüldüğünü söyledi. Onların tamamını kuruşu kuruşunu getireceğim’ dedi

Mitinge Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Büyük İstanbul Mitingi’ne yoğun katılım olurken, Millet İttifakı’ndaki partilerin liderleri ve belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş konuşma yaptı.

Mitingde kürsüye ilk olarak Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıktı.

“Değişime hazır mısınız? Türkiye’ye demokrasiyi getirmeye hazır mısınız? Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’yi inşa etmeye hazır mısınız?” diyerek sözlerine başlayan Kılıçadaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. Hakkıyla hukukuyla ve adalet içinde hizmet etmeye söz veriyorum. Huzura kavuşturmamız lazım. Çok kamplaştırdılar. İnsanların inançlarını sorgular hale getirdiler. Türkiye’yi buradan çekip çıkaracağız. Yaklaşık 800 bini aşkın genç İstanbul’da ilk kez oy kullanacak. Sizler otokratik yönetimi demokrasiyle değiştireceksiniz. Bu onur size yeter.

Benim Saray merakım yok. 6 liderin de yok. Ben sizler gibi yaşıyorum. Onur duyuyorum. Saray’a gitmeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı’na oturduğumuzda yerimiz Çankaya olacak.

Yüzbinlerden söz aldım. Beşli çetelerin yurt dışına kaçırdıkları paraları, nerelere götürdüklerini biliyorum. Londra’da paraları nerelere yatırdıklarını biliyorum. Tamamını son centine kadar getireceğim ve bu millete vereceğim. 418 milyar doları götürdüler. Sadece bir işlemden 1 milyarın nasıl götürüldüğünü söyledi. Onların tamamını kuruşu kuruşunu getireceğim ve sizlere vereceğim.”

HABER MERKEZİ

#Millet #İttifakından #İstanbulda #büyük #miting

EN SON EKLENENLER