Mor Dayanışma: Sandıklarda geleceğimize birlikte sahip çıkalım

Mor Dayanışma üyesi kadınlar 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için çağrıda bulunarak, ‘Sandığa git, Erdoğan’ı gönder. Sandıklarda müşahit olalım, oylarımıza, hayatımıza, geleceğimize birlikte sahip çıkalım’ dedi

Mor Dayanışma İzmir, 28 Mayıs’ta yapılacak 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin Karşıyaka’da basın açıklaması gerçekleştirdi. İZBAN durağı önünde bir araya gelen kadınlar, kadın düşmanı siyasete karşı Karşıyaka Çarşı’da yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşün ardından grup adına açıklamayı yapan Mor Dayanışma üyeleri Didar Gül ve Rozana Urkun, herkesin 14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimin demokratik ve şeffaf bir seçim olmadığının farkında olduğu vurguladı.

AKP-MHP iktidarına kaybettireceğiz

Tüm hilelere rağmen AKP-MHP ittifakının oylarının düştüğü belirtildi. 21 yıllık iktidarın yenilgiyi kabul etmemek için türlü hileye başvuracağının belirtildiği açıklamada, “İnatla, isyanla, mücadele ile defalarca kazandık, tüm yasaklara rağmen sokaklarda olduk, yaşamlarımızı savunduk, kadın düşmanlarının karşısına dikildik, hesap sorduk, itaat etmedik. Şimdi irademizi büyütme, öfkemizi değişime yönlendirme vakti! Yaşam hakkımıza göz diken, LGBTİ+’lara nefret saçan, gençliği geleceksizleştiren, milyonlarca emekçiyi açlığa iten, bizleri enkaz altında bırakan Yeniden Refah Partisi, Hizbullahçı HÜDA-PAR gibi partileri meclise taşıyarak kadın düşmanlığını pekiştiren AKP-MHP iktidarına kaybettireceğiz” denildi.

Sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz

Kadınların, yaşamlarını birkaç erkeğin alacağı kadın düşmanı kararlara bırakmayacağı kaydedilen açıklamada yapılan çağrıda, “Sandığa git, Erdoğan’ı gönder. Sandıklarda müşahit olalım, oylarımıza, hayatımıza, geleceğimize birlikte sahip çıkalım. Biz kadınlar buradayız! Umudumuz örgütlü sosyalist feminist mücadelemizde. Her zaman olduğumuz gibi, bundan sonra da haklarımız için mücadele etmeye, birbirimize sahip çıkmaya ve sokaklarda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz” diye belirtildi.

İZMİR

#Mor #Dayanışma #Sandıklarda #geleceğimize #birlikte #sahip #çıkalım

EN SON EKLENENLER