Muhalefet seçim sonuçlarını nerede takip edecek?

Millet İttifakı, CHP Genel Merkezi’nde buluşarak sandık sonuçlarını birlikte takip edecek, HDP Eş Genel Başkanları da parti genel merkezinden seçimi takip edecek

Millet İttifakı’nda yer alan partilerin genel başkanları bu gece CHP Genel Merkezi’nde buluşarak sandık sonuçlarını birlikte takip edecek. CHP ve HDP’de sandıktan toplanan veriler ile YSK sonuçları karşılaştırılacak. HDP Eş Genel Başkanları da parti genel merkezinden seçimi takip edecek.

Millet İttifakı’nda yer alan 6 partinin genel başkanının sandık sonuçlarını birlikte takip edecek. Oy sayma işleminin başlamasından sonraki saatlerde, Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 6 partinin genel başkanı CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek.

Gelişmelere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal gerektiğinde ortak açıklamalar yapacak.

CHP Genel Merkezi’nin bir katı sadece Millet İttifakı bileşeni diğer partilerin temsilcilerine ayrıldı. Burada seçim ve hukuk işlerinden sorumlu parti temsilcileri başta olmak üzere görevliler seçimi an be an takip ederek genel başkanlarını bilgilendirecekler.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayları olarak seçim sürecinde görev alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş da CHP Genel Merkezi’nde sandık sonuçlarını takip edecek.

CHP Genel Merkezi’nin 4. katında seçim koordinasyon merkezi kuruldu. Burada 100’e yakın kişi 195 binin üzerindeki sandığın verilerini denetleyecek, sahada çalışan partililerden gelen tutanaklar ile YSK’den gelen verileri karşılaştırarak uyumsuzlukları tespit edecek.

HDP Eş Genel Başkanları genel merkezde olacak

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan da seçim sonuçlarını parti genel merkezinden takip edecek. HDP Seçim Takip Koordinasyon Merkezi, partililerin sandık başından bildireceği sonuçları, YSK’dan gelen verileri takip edecek, usülsüzlükleri tespit edecek. Koordinasyon Merkezi Sözcüsü ve HDP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, oy kullanma ve sayımı sürecindeki gelişmeler konusunda belli aralıklarla açıklamalarda bulunacak. Eş Genel Başkanlarının ise sandık sonuçlarının netleşmesinin ardından açıklamada bulunması bekleniyor.

EMEP ve TİP İstanbul’da

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın bileşeninde yer alan Emek Partisi’nin Genel Başkanı Ercüment Akdeniz önce Yeşil Sol Parti’nin İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi’nde, ardından Emek Partisi İrtibat Bürosu’nda sandık sonuçlarını takip edecek.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık partinin İstanbul il binasında, Hatay Milletvekili Barış Atay ise aday olduğu Antalya’da sonuçları takip edecek.

Kaynak: Evrensel

#Muhalefet #seçim #sonuçlarını #nerede #takip #edecek

EN SON EKLENENLER