Muhalefete ‘tarihsel viraj’ uyarısı

Türk devletinin HDP yönetimindeki belediyelere yaptığı kayyum darbesini “AKP’nin tükenmişliği” şeklinde yorumlayan Demokratik İslam Kongresi (DİK) Sözcüsü ve HDP İstanbul Milletveili Hüda Kaya, muhalefetin de “tarihsel bir virajda” olduğuna işaret etti.

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Naci Kaya’ya konuşan Hüda Kaya, “Ya ‘Bugün dayanışmanın günüdür’ diyeceksiniz ya da Saray’ın sahipleri gibi tarihin çöplüğüne atılanlardan olacaksınız” dedi.

HDP Milletvekili Hüda Kaya, son olarak Iğdır, Siirt, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerine İçişleri Bakanlığı kararıyla atanan kayyımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaya, iktidarın koronavirüs (Covid-19) salgını, Ramazan ayı ve 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı dinlemeden belediyelere kayyum darbesinde bulunduğuna vurgu yaptı. Kaya, iktidarın son günlerde hiçbir delil ve veriye dayanmayan “bazı odakların darbe hazırlığı içerisinde” olduğu söylemlerine işaret ederek, kayyım atamalarını “halk iradesine darbe” şeklinde değerlendirdi.

Gelinen noktayı “AKP iktidarı ve Saray rejiminin tükendiğinin kanıtı” şeklinde yorumlayan Kaya, “AKP iktidarı ve Saray rejimi tükenmiştir ki; gücünü ve varlığını mafyavari metotlarla sürdürmeye çalışıyor. Tükenmiştir ki; hırsızlık, gasp ve iradeyi çalmak ile varlığını sürdürmeye devam etme gayretinde. Tükenmiştir ki; ölümlere üzüldüğünü, çocuklar ölmesin, barış olsun diye paylaşım yapanları zindanlara atmakla ya da görevlerinde almakta sınır tanımıyor” diye konuştu.

‘Şarlatanlarına güvenmesin’

İktidarın, yurttaşları canıyla tehdit edenlere kucak açtığını ve bunlarla ittifak kurarak varlığını sürdürmeye çalıştığını ifade eden Kaya, “Fakat bugün ortalıkta ‘Karılarınızı, çocuklarınızı bizlerden nasıl koruyacaksınız’ diyen şarlatanlara güvenmesin. ‘Bizim listemizde en az 50 kişi var’ diyenlere güvenmezsin. İnsanlığını satanlar yarın sizi de satacak” dedi.

“AKP iktidarı eşittir; hırsızlık, gasp, emeği ve yaşamı çalmaktır” diyen Kaya, “AKP’nin markası hırsızlık olmuştur. Saray rejimi varlığını çalmak, korku ve yalan üzerine kurmuştur. Ve artık miadı da dolmuştur. Yalanın da ömrü, çalmanın da ömrü bitmiştir. Korku dağları aşmıştır. Artık korkunun öldüğü ve çalmanın tükendiği günlerdeyiz” ifadelerini kullandı.

Kaya, “Ne din şarlatanları ne de kayyımlarla doldurduğunuz havuzlarınız sizi kurtaramayacak” sözleriyle AKP’ye seslenerek, “Saray ve iktidarınızın sonu geldi. Bu halk verdiği oyların hakkına ve hukukuna nasıl sahip çıktığını gösterdi ve göstermeye devam edecektir. Zindanlarda on binlerce insanımız direnmeye devam etmektedir. On binlerce insanımız meydanlarda halen size teslim olmadı ve olmayacaktır. Sonunuzun geldiğini kendinizde çok iyi biliyorsunuz. Kazanan, hakkını savunan, adalete sahip çıkan ve özgürlük için direnen halkımız olacaktır” vurgusunda bulundu.

Geçtiğimiz yıl yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerini hatırlatan Kaya, bu seçimlerde bağırlarına taş basarak kampanya yürüttüklerine işaret ederek, oy farkının 13 binden 806 bine çıkmasını, “Bu başarı halkımızın başarısıydı. Unutmayın bunu” dedi.

Muhalefete seslendi

“Siz HDP ile ne kadar yan yana gelmemeye çalışsanız da Saray’ın canavar politikalarının kurbanı olmaktan kurtulamayacaksınız” sözleriyle de muhalefete seslenen Kaya, şöyle devam etti: “Zan ediyor musunuz, Saray’ın kan emici politikalarıyla bizimle yan yana gelmediğinizde kendinizi kurutabileceksiniz. Hayır, kurtaramayacaksınız. Nasıl dün biz size vicdan ve demokrasi gereği dayatmacı faşizan yaptırımla karşı yan yana olmaktan gocunmadıysak, yan yana olmayı bir insani sorumluluk saydıysak, bugün de siz Saray’ın gaspçı, kayyımcı ve darbeci politikalarına karşı görevinizi yerine getirmenin tarihsel virajındasınız. Bugün ya kendinizi ortaya koyup yanımızda yer alıp, bu faşizan politikalara karşı ‘Bugün dayanışmanın günüdür’ diyeceksiniz ya da sizler de Saray’ın sahipleri gibi tarihin çöplüğüne atılanlardan olacaksınız.”

Kaya, son olarak yapılanlara ve sessiz kalınmalara karşı, “Halkımız ve tarih bunun hesabını soracaktır” dedi.

online bahis siteleri
online iddaa siteleri
1xbet

EN SON EKLENENLER