Nuran İmir: Öldürme siyasetine demokratik siyaseti savunacağız

Yeşil Sol Parti, birçok kentte çalışmalarını sürdürürken, Elkê’de kadın buluşmasına katılan HDP Şırnex milletvekili Nuran İmir ‘Bizler öldürme siyasetine karşı hep demokratik siyaseti savunacağız’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Partisi), birçok kentte seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Şirnex

Yeşil Sol Parti, Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçesinde kadın buluşması gerçekleştirdi. Elkê ilçe meydanında düzenlenen buluşmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şirnex milletvekili Nuran İmir, Yeşil Sol Partisi Şirnex milletvekili adayları Ayşegül Doğan, Newroz Uysal ile yüzlerce kadın katıldı.

Yöresel kıyafetleriyle kent girişinden etkinlik alanına kadar yürüyen kadınlar, sık sık “Jin, jiyan, azadî” sloganı attı.

Kadın buluşmasında konuşan Yeşil Sol Parti vekil adayı Ayşegül Doğan, İmralı tecridine vurgu yaparak, “Hepinizin 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere hazır olduğunu biliyorum. Bu seçimin bizim için niye bu kadar önemli olduğunu biliyor musunuz? Çünkü biz çözüm arıyoruz. Kimliğimizi istiyoruz. Çözümün anahtarı İmralı’da. İmralı’nın kapılarının açılması gerek. Size sözümüz var, çözümü biz getireceğiz. Kürtlerin artık kültürü ve kimliğinin kabul görmesi gerekiyor. Bunları kabul eden baş göz üstüne ama bunları kabul etmeyenlere tepkimiz açık” dedi.

‘Oyunlarını bozacağız’

Yeşil Sol Parti vekil adayı Newroz Uysal, kadınların değişim sürecinde birer aktör olduğunu belirterek, “Hükümet yok olmaya giderken, saldırılarını sürdürüyor. Bugün kurulan her iki ittifak da Sayın Öcalan üzerinden siyasetlerini yürütüyor. 2 yıldır İmralı’dan tek bir haber yok. Sayın Öcalan şahsında yürütülen bu kirli siyaseti kabul etmiyoruz. Onlar da Kürt halkının sorunlarının çözümünün Öcalan’da olduğunu biliyorlar. Biz onların oyunlarını bozacağız. Güç biziz değişim bizde” diye konuştu.

HDP Şırnex milletvekili Nuran İmir ise, Kürt halkının 14 Mayıs’ta net bir cevap vereceğini söyleyerek, “Kürt halkının iradesini yok sayanlar, gitmek üzereler. Kürt kadınları, Kürt gençleri saltanatınızı dağıtacak. Bu seçimden sonra yeni yüzyılın siyasetinde olacağız. Bizler öldürme siyasetine karşı hep demokratik siyaseti savunacağız” diye belirtti.

Mûş

Seçime sayılı günler kala Yeşil Sol Parti Mûş milletvekili adayları ilçelere ayrılarak seçim çalışmalarını hızlandırdı. Adaylar Sezai Temelli, Mûş merkez köylerinde; Sümeyye Boz, Kop ilçesine bağlı köylerde; Serhat Dursun ise Gimgim köylerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kop ilçesine bağlı köyleri gezerek halk ile buluşmalar gerçekleştiren Sümeyye Boz, halk tarafından büyük bir coşkuya karşılandı. Köy meydanında bir araya gelen yurttaşlar, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleriyle Boz’u karşıladı. Köyde konuşma yapan Boz, “Kürt kadınları, gençleri ve kanaat önderleri, halkların geleceği için sandığa gidip oyunu kullanmalı. Yeşil Sol’un sesi ve rengi olmalı. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı oyunu Kılıçdaroğlu’na diğer oylarınızı da Yeşil Sol Parti’ye vererek geleceği hep beraber inşa edeceğiz” dedi.

Qers

Çalışmaların yoğun sürüdüğü Qers’te merkeze bağlı köylerde milletvekili adayları halkla buluştu. İki koldan yürütülen çalışmalarda özellikle kadınların, çocukların yoğun ilgi ve coşkusu ön plana çıktı. Çalışmalar kapsamında vekil adaylarından Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sertaç Çelikkaleli; Vezin, Borluq, Teynelî köylerinde çalışmalar yürüttü. Diğer vekil adayı Gülcan Alp ise Çekmeli, Aynalı, Berdik ve Orta Kilise köylerinde çalışmalar yürüttü. Ziyarette bir konuşma yapan Koçyiğit, AKP- MHP iktidarı değişince cezaevlerinin de boşalacağına vurgu yaparak, “ İmralı’nın kapıları da açılacak” ifadelerini kullandı. Ülkedeki pahalılıktan yakınan Melek Uluçay adlı yurttaş ise, geçinemediklerini belirterek çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi.

Amed

Yeşil Sol Parti Amed milletvekilleri adayları Ceylan Akça, Azad Barış, Yeşil Sol Parti Amed İl Eşsözcüsü Abbas Şahin ve Amed il ve ilçe örgütleri, Peyas (Kayapınar) ilçesinde bulunan 3’üncü Sanayi Sitesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Sanayi sitesi esnafı vekil adaylarını alkışlarla karşıladı. Milletvekili adayları, esnaflara “Oylarınızı kullanın ve kullandıktan sonra sandıklarınıza sahip çıkın” çağrısında bulundu.

Colemêrg

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, Colemêrg merkez, Gever (Yüksekova), Şemzînan (Şemdinli) ve Rûbarok (Derecik) ilçesinde bulunan birçok köyde düzenlediği seçim çalışmaları coşkulu karşılamalarla sürüyor. Adaylar, Colemerg’e merkeze bağlı Peyanis; Rûbarok ilçesinde İsyan, Serekaniye, Museka, Nihave, Zerin ve Hurdun; Şemzînan ilçesinde ise Derya, Dêrebanî, Sûrînûs, Bêmbo, Derawa, Bêdewê, Bêntûr, Dînarte, Kulîta, Begoza köy ve mezraları ziyaret etti.

Peyanis beldesinde yapılan coşkulu karşılamalar sonrası beldede yaşayan yurttaşlar halaylar çekti. Colemêrg’in Gever ilçesinde ise Bajêrge ve Pîzok TOKİ konutlarında Yeşil Sol Parti seçim standı kuruldu.

HABER MERKEZİ

#Nuran #İmir #Öldürme #siyasetine #demokratik #siyaseti #savunacağız

EN SON EKLENENLER