Öcalan: Kilit 3. yol siyasetinin elinde

Yeşil Sol Parti’nin Riha adaylarından ve mevcut milletvekili Ömer Öcalan, ‘Tüm sorunların çözümü için Meclis’te kilit noktada olacağımızı düşünüyoruz’ dedi

Kürtlerin gasp edilenlerin haklarının iadesi başta olmak üzere bütün sorunların çözümü için sorumluluklarının farkında olduklarını belirten HDP Riha (Urfa) Milletvekili Ömer Öcalan, çalışmalarını en üst seviyeye çıkaracaklarını kaydetti.

ANF’ye konuşan Öcalan, birçok kimlik, inanç grubu, faklılığın Yeşil Sol Parti’de toplandığını belirterek, farklılık içinde birlikteliği esas alan bir perspektifle önümüzdeki seçimlere hazırlandıklarını ifade etti. Öcalan, “Önümüzdeki süreçte Kürt sorununun demokratik çözümü, inanç meselesinin çözüm ve buna bağlı olarak yaşanan onlarca sorunun çözümü için Meclis’te kilit noktada olacağımızı düşünüyoruz ve bunun çalışmasını yapıyoruz. Kilit, Yeşil Sol Parti’nin ve 3. Yol siyasetinin elindedir” dedi.

‘3. yolu inşa edeceğiz’

Toplumun iki blok arasına bırakılmayacak kadar hassas bir süreçten geçildiğine işaret eden Öcalan, şunları söyledi: “Bu ülke yakıcı meselelerle boğuştuğu için iki blok arasında sıkışmayacaktır. Biz 3. Yol, inşa edeceğiz ve siyasetimizi daha da derinleştireceğiz. Tüm halkımızı, tüm insanları demokrasi değerlerinde bütünleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Büyük bir kadro, geniş bir kadro birçok farklılıklar buradadır. Büyük bir perspektifle önümüzdeki sürece bakacağız. Bu cumhuriyetin ikinci yüzyılda demokrasiyle bütünleşmesi, demokrasiyle barışması; Kürtlerin kimliğine kavuşması, kendi ana dilinde eğitim görmesi ve diğer birçok sorunun çözümü için üzerimize yüklenen rol ve misyonun farkındayız. Bu misyonumuzu layıkıyla yerine getireceğiz ve bu çalışmalarımızı en üst seviyede sürdüreceğiz.”

HABER MERKEZİ

#Öcalan #Kilit #yol #siyasetinin #elinde

EN SON EKLENENLER