‘Öcalan üzerindeki tecrit hukuk katliamıdır’

İstanbul’da halkla bayramlaşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin hukuk katliamı olduğunu belirtti

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, partisi ile Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul İl Örgütü’nün Kurban Bayramı vesilesiyle il binalarında düzenlediği bayramlaşma programına katıldı. Bayramlaşma programına demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin yakınları, partilerin yöneticileri ile yurttaşlar katıldı.

Bayramlaşma sonrası konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılçgün Uçar, ülkede temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere tarihsel birçok sorunun varlığına dikkat çekti. Mevcut AKP iktidarı ile bu sorunların daha da derinleşerek artacağını belirten Uçar, “Türkiye’de yaşayan halklar ve inançların kimliği ile anadil hala inkar edilirken, ne yazık ki inançlar hala istediği gibi yaşam bulamıyor. Dolayısıyla seçime doğru giderken, var etmiş oldukları yüzyılın başlangıcında bile sorunun değişmeyeceğini, tam tersine bütün toplum açısından daha da tehdit içeren bir dönemle karşı karşıyayız” diye belirtti.

‘Bu ülkedeki herkes bu büyük resmi görmelidir’

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi eleştirdiği için gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına değinen Uçar, Yanardağ’ın tutuklanmasının ülkedeki hukuksuzluğun bir örneği olduğuna işaret etti. Uçar, “Ama bizim açımızdan en önemli olan şey Sayın Öcalan’ın yaşamış olduğu hukuksuzluktur ki bu bir hukuk katliamıdır. Dolayısıyla biz sadece Kürtler açısından değil, bu ülkede yaşayan herkesin tecritteki büyük resmi görmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu hukuk katliamı ile baş etmediğimiz sürece bugün Merdan Yanardağ, yarın başka insanlar bu hukuksuzluğu yaşamaya devam edecek” dedi.

‘Daha güçlü mücadele’

Uçar, iktidarın Kürtlere ve Kürtlerin değerlerine yönelik bir nefret tutumu içerisinde olduğunu ve bu durumun bayram döneminde de sürdürdüğünün altını çizerek, yeni dönemde iktidara karşı daha güçlü mücadele edeceklerini belirtti.

İSTANBUL

 

#Öcalan #üzerindeki #tecrit #hukuk #katliamıdır

EN SON EKLENENLER