Oluç: Hiçbir arkadaşımız boyun eğmeyecek

Meclis’te basın açıklaması yaparak güncel gelişmeleri değerlendiren Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Oluç, artan gözaltı ve tutuklamalar ile ilgili, ‘Hiçbir arkadaşımız boyun eğmedi ve eğmeyecek’ dedi

Meclis’te basın toplantısı düzenleye Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Daha güçlü mücadele edeceğiz

Halkın kazanımlarını korumak için mücadele edeceklerini belirten Oluç, hem kadın hem de gençlerin kazanımlarını vurgulayarak, “Rolümüzü en uygun şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Yani meclis ile yerelin ve halkın bağını daha güçlü kurmak için mücadele edeceğiz” dedi.

Asgari ücret pazarlık konusu olamaz

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına dikkat çeken Oluç, asgari ücretin iktidar ile işçi temsilcileri arsında bir pazarlık gibi ele alındığına vurgu yaptı. Oluç, “Özellikle son birkaç yılda bu böyle Erdoğan’ın ya da iktidarın işçilere emekçilere gönlünden kopan bir lütuf gibi sunuluyor. Bakın Türk-İş’in verilerine göre Mayıs 2023 için Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 10 bin 362 lira oldu. Yoksulluk sınırı ise 33 bin 752 lira oldu. Asgari ücret 8 bin 506 lira. Şimdi neresinden tutacaksınız da asgari ücreti tartışacaksınız? Yani asgari ücret zaten açlık sınırının çok altında yer alıyor. Yani buradan biz bir rakam telaffuz etmek yerine sendikaların açlık ve yoksulluk verilerinin onların taleplerinin baz alınması gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz” dedi.

Tutuklama ve gözaltılarla vazgeçiremezsiniz

Seçimler sonrasında artan gözaltı ve tutuklamalara da değinen Oluç, Şirnex’te (Şırnak) seçim sonrasında en az 100 kişinin gözaltına alındığını hatırlattı. Oluç,”Bu tür gözaltı ve tutuklamalarla boyun eğdirme, mücadeleden vazgeçirme anlayışının tutmadığını defalarca gördünüz. Bir kez daha göreceksiniz” diye kaydetti.

Erbaş’ın onurlu tutumu ders alınacak bir tutum

Son olarak HDP PM ve MYK üyesi Doğan Erbaş’ın tutuklanmasına tepki gösteren Oluç, “Doğan Erbaş gibi yıllarca bu partinin yöneticiliğini yapmış, avukat bir kişinin gözaltına alınırken verilen bu görüntüler, iktidarın zihniyetini görüntüledi. Doğan Erbaş boyun eğdi mi? Eğmedi. Bu tür uygulamalara maruz kalan hiçbir arkadaşımız boyun eğmedi ve eğmeyecek. Doğan Erbaş gibi hiçbir Kürt ve demokrat da boyun eğmez. Doğan Erbaş’ın onurlu tutumu hepimize önemli bir ders olması gereken bir tutumdu” ifadelerini kullandı.

ANKARA

#Oluç #Hiçbir #arkadaşımız #boyun #eğmeyecek

EN SON EKLENENLER