Özgür Din Alimleri: Tek adam düzenine son verelim

28 Mayıs’ta sandığa gitme çağrısı yapan Özgür Din Alimleri, ‘Bu ceberut zihniyeti hep birlikte yok edebiliriz’ açıklaması yaptı

Özgür Din Alimleri, 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine ilişkin Halkların Demokratik Kongresi’nde (HDK) basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Din Alimi Yusuf İnal, AKP ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ın 21 yıllık süreçte halklara yönelik tutumuna ve dinin siyasete alet edilmesine değinerek, ‘Gerçek Müslümanlığın bu olmadığını’ belirtti.

Müslümanların bu siyasete artık son vermesi gerektiğini ifade eden İnal, “Saray diktatörünü sandık ile gönderelim” çağrısında bulundu.

Özgür Din Alimleri adına konuşan Mele Bedrettin Günay, Türkiye’nin jeopolitik konumu itibariyle dünya devletleri açısından önemli ve stratejik bir ülke olduğunu dile getirerek, “Ortadoğu ve Müslümanların coğrafyasındaki devlet ve milletlerin kontrolünü sağlamakta kullandıkları en temel anlayış, her yönü ile revize edilmiş ve özünden koparılarak, işbirlikçi temsilcileri aracılığıyla baskı ve şiddet ile uyguladıkları bir Emevi zihniyeti olan siyasal İslam’dır” diye belirtti.

‘Bizleri emperyalist sisteme entegre etmektedirler’

Siyasal İslam’ın gelişimi için Müslümanların akli dengesinin yok edildiğine dikkat çeken Günay, “Böylece kendilerini cehalet karanlığından zihni aydınlığa ulaştıracak olan Allah’ın kelamını anlayacak akli melekelerini yitirdiler ve siyasal İslam ile küresel sistemin aklına ve projelerine bağımlı hale getirdiler. İslam adına yapmakta oldukları amel ve ibadetlerin gerçek İslam anlayışına aykırı olduğunun farkında bile değiller. Değerli halklarımız;  işte tam bu hakikatler çerçevesinde Türkiye siyasetine bakılırsa, insanlık ve İslam düşmanları, gerçekte idealleri insana faydalı olma yerine, kendi dünyasal hırs ve tahayyüllerini gerçekleştirmek üzere sisteme entegre olan bölge idarecileri, insani ve manevi değerlerimizi istismar ederek bizleri de bu emperyalist sisteme entegre etmektedirler” ifadelerini kullandı.

‘Müslümanlar için ise kutsal bir görevdir’

Günay, 28 Mayıs seçimlerine işaret ederek, durumu tarihi olarak değerlendirdi. Yeni bir yaşamın inşasının mümkün olduğunu belirten Günay, “Bu ceberut zihniyeti hep birlikte yok edebiliriz. Adil bir yaşamı inşa etmek için, bu fırsat aynı zamanda her onurlu insan için, insani, vicdani bir görev ve sorumluluktur. Müslümanlar için ise kutsal bir görevdir” dedi.

‘Tek adam düzenine son verelim’

28 Mayıs’ın son fırsat olduğuna dikkat çeken Günay, şöyle devam etti: “Bu tek adam düzenine son verelim. Aynı zamanda bu iktidardan cesaret alarak her türlü kirli işlerini yürüten suç şebekelerini sandığa gömelim. Adaleti, hak ve özgürlükleri savunan biz din alimleri olarak hak ve özgürlükler için başka bir seçeneğin olmadığı gerçeğinden yola çıkarak sandığa gidilmesini bir vazife olarak görüyoruz.”

Kaynak : MA

 

 

#Özgür #Din #Alimleri #Tek #adam #düzenine #son #verelim

EN SON EKLENENLER