Öztürk: Kürt halkı 28 Mayıs’ta gereken cevabı verecektir

Yeşil Sol Parti Milletvekillerinin Wan’da yaptığı halk buluşmasında konuşan Berdan Öztürk, 14 Mayıs’ta Kürt halkının duruşunun net olduğunu ifade ederek, ’28 Mayıs seçimlerinde Kürt halkı, gerekeni yapacaktır’ dedi

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Yeşil Sol Parti milletvekili Berdan Öztürk ile beraberindeki milletvekilleri, Wan’da sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, din alimleri ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Kentteki bir düğün salonunda yapılan buluşmada konuşan DBP Wan İl Eşbaşkanı Şengül Polat, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine işaret ederek, “Bizim irademizi tanımayanlara karşı en iyi cevabı halkımız verecektir. Yine Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için halkımız elinden geleni yapacaktır” dedi.

Bu faşizmi durduracağız

Ardından konuşan HDP STK Komisyonu üyesi Abdullah Zeydan da, “Kişisel, ailesel ve aşiretsel çıkarlar değil, Kürt halkının ulusal çıkarlarını önceleyerek çalışırsak biz başarıya ulaşacağız. Birliğimiz her şeyden önemlidir ve barış ancak birliktelikle gelir. Kürt halkı olarak bu topraklarda kendi dilimizle, kültürümüzle yaşama hakkımız var. Evet, zor bir dönemden geçiyoruz ama bu faşizmi durduracağız. 28 Mayıs’ta halkımız bu faşizmi yenecek ve başaracaktır” diye konuştu.

Hayatımız direnmekle geçti

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu Üyesi Diba Keskin ise, “Biz Kürdüz ve hayatımız direnmekle geçti. Biz tarihimize bağlı kalarak mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Halkımızın durduğu yer aynıdır

Son olarak söz alan Yeşil Sol Parti milletvekili Berdan Öztürk de, 14 Mayıs seçimlerini hatırlatarak, “Bizim oylarımız düşmedi, halkımızın durduğu ve savunduğu yer aynıdır. Halkımız Sayın Öcalan’ın önerdiği 3’üncü yolu seçti ve tüm dünyaya bir mesaj verdi. Halkımız ne olursa olsun operasyonların bir sonuç vermediği mesajını sandıkta güçlü bir şekilde verdi” diye konuştu.

Kürt halkına karşı yürütülen kirli savaşta büyük paraların harcandığını belirten Öztürk, “Bu savaşın tek nedeni Erdoğan zihniyetidir. Erdoğan giderse bu ülkeye barış da gelir, ekonomi de iyiye gider. Bunun için 28 Mayıs seçimlerinde Kürt halkı, düşmanlarına karşı gerekeni yapacaktır” diyerek sözlerini bitirdi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

WAN

#Öztürk #Kürt #halkı #Mayısta #gereken #cevabı #verecektir

EN SON EKLENENLER