Paylan: Ne diz çöktük ne geri adım attık

Konya’da yapılan Yeşil Sol Parti halk buluşmasında konuşan HDP Milletvekili Garo Paylan, ‘Ne diz çöktük ne geri adım attık. Bizi yoksullaştıran bu kadın düşmanı, halklar düşmanı zihniyeti bir hafta sonra gönderiyoruz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Konya’da kitlesel halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya HDP Milletvekili Garo Paylan ve kent adayları katıldı. Yeşil Sol Parti Konya milletvekili adayı Mulla Şimşek, ekonomik krize işaret ederek, “Milleti kuru soğana muhtaç ettiler. Buna son vereceğiz” dedi. Şimşek, Konya’dan iki milletvekili çıkarma potansiyellerinin olduğunu belirterek, “Yeter ki kendimize güvenelim. Sandık güvenliği bizim açımızdan çok çok önemlidir” diye kaydetti.

Büyük bir öfke var

Paylan ise, yaşanan baskılara karşı diz çökmediklerini vurgulayarak, “Ne diz çöktük ne geri adım attık. Bizi yoksullaştıran bu kadın düşmanı, halklar düşmanı zihniyeti bir hafta sonra gönderiyoruz. Yıllardır zulüm ediyorlar. Büyük bir öfke var. Bir hafta sonra sandıklara gideceksiniz, o öfkenizle sandıkları dolduracaksınız, akşam da halaylarda buluşacağız” dedi.

100 vekil çıkaracağız

Paylan devamında şunları dile getirdi: “Buradan size müjdemdir; belki Erdoğan farkında değil ama 7 gün sonra gidiyor. Abbas yolcu. Onu bizler göndereceğiz” dedi. Paylan, şöyle devam etti: “Her seçimde ben hep Konya’ya bakıyorum. Konya hep bir eşiğe geliyor orada kalıyor. Her yerde vekil çıkarıyoruz Konya’dan vekil çıkaramamız bizlerin üzüntüsüdür. Konya bizim için çok önemli bir merkezdir. Konya’da 3-4 vekil çıkarma potansiyelimiz varken vekil çıkarmamız kabul edilemez. Şimdi ev ev çalışmaya var mıyız? Önemli bir eşikteyiz kendinize güvenin. Buradan en az bir vekili Ankara’ya göndereceğiz. Yeşil Sol Parti olarak da en az 100 vekil diyoruz. Bu faşizan Cumhur İttifakı diyor ki biz 250 vekil çıkaracağız. Bu ülkeyi yoksullaştırmış perişan etmiş iktidar diyor ki 250 vekil çıkaracağız. Diğer ittifak eksik bir demokrasi vadediyor, onlar da 250 vekil çıkaracağız diyor. Peki bu ülkeyi huzura refaha kavuşturacak tek ittifakı hangisi: Emek ve Özgürlük İttifakı. Emek ve Özgürlük İttifakı’na 60-70 vekil yakışır mı? En az 100 vekil çıkaracağız.”

KONYA

#Paylan #diz #çöktük #geri #adım #attık

EN SON EKLENENLER