Pirsûs’ta yapılacak mitinge katılım çağrısı

Yeşil Sol Parti Riha milletvekili adayları yarın Pirsûs’ta yapılacak mitinge çağrı yaparak, ‘Hep birlikte tek bir ses olarak demokratik siyasete sahip çıkacağız’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Riha’nın (Urfa) Pirsûs (Suruç) ilçesinde 28 Nisan’da (yarın) gerçekleştirecekleri mitingin çalışmalarını sürdürüyor. Sumak Yolu üzerindeki 7 Emin Otopark’ının yanında gerçekleşecek mitinge, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Riha milletvekili adayı Mithat Sancar, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayyip Temel ile Yeşil Sol Parti Riha milletvekili adayları katılacak.

Adalet arayışımızı Meclis’e taşıyacağız

Yeşil Sol Parti Riha milletvekili adayları mitinge katılım çağrısı yaptı. Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde devam eden Adalet Nöbeti’ne işaret ederek, “2 yıldır adalet mücadelesi yürütüyoruz. Mücadelemizi Meclis’e de taşıyacağız. 28 Nisan’da Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar’ın katılımıyla gerçekleştireceğimiz mitinge bütün halkımızı bekliyoruz” dedi.
Dilan Kunt Ayan da, “Sevgili Urfalılar 14 Mayıs tarihi hepimiz için çok önemli bir gündür. Bu tarihte omuz omuza vererek kentimizde ve ülkemizde bulunan kirli ittifak bloklarını hep birlikte göndereceğiz” dedi.

Herkesi bekliyoruz

Vekil adayı Bülent Aşa da, mitingin “Nemrudi ittifaka” karşı bir cevap olduğunu belirterek, “Son dönemde yapılan tüm gözaltılara karşı bir cevap olacaktır. Bütün Urfa halkını, işçileri, emekçileri, gençleri, kadınları mitingimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Nergiz Çiğdem Karakeçili, “Emine Şenyaşar’ın adaletsizliğe karşı verdiği adalet mücadelesinin sesi olacağız. 28 Nisan Cuma günü Suruç’ta yapacağımız mitinge tüm kadınları, gençleri bekliyoruz” dedi.

Halil Çay da, “14 Mayıs, sandıklara giderek bu gidişata ve ekonomik krize dur diyebilme günüdür. Bu bağlamda 28 Nisan’da Suruç’ta yapılacak mitingimize bütün halkımız davetlidir” derken, Aliye Kızıldamar da, “Kadınlar şiddete, tacize maruz kalıyor. O yüzden kadınlar, bu sistemi mutlaka gönderecek” dedi.

Oy kullanma çağrısı

Adaylardan Bawer Gül, “Çürümüş adalet sistemini yeşertmeye geliyoruz” diyerek Riha halkını mitinge davet etti. Ferhat Bayaz ise, “21 yıldır ülkeyi yönetemedikleri gibi, depremde ve selde de yönetemediler. Bunların cevabını vermek için 14 Mayıs’ta tüm halkımızı oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Siyasete sahip çıkacağız

Ömer Öcalan da, “Hep birlikte tek bir ses olarak demokratik siyasete sahip çıkacağız. Bu soykırımcı siyasetin kalkması, tecridin kaldırılması için bütün halkımızı mitingimize davet ediyoruz” dedi.

Haber: Ömer Akın / MA

#Pirsûsta #yapılacak #mitinge #katılım #çağrısı

EN SON EKLENENLER