Polis engeline zılgıt ve alkışlarla cevap

Mêrdin ve Nisêbîn’de Paris Katliamı ve DBP’ye yönelik operasyonlara karşı yapılan eyleme polislerin engel olmasına karşın kitle alkış ve zılgıtlarla tepki gösterdi

Paris’te Kürtlere yönelik yapılan katliama karşı tepkiler sürüyor. Mardin Emek ve Demokrasi Platformu ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Nisêbîn İlçe Örgütü, Paris’te 3 kişinin katledildiği Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne dönük saldırı ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır ve partinin birçok yöneticisinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Nisêbîn’de HDP binası önünde yapılan açıklamaya polisler, “yasak” gerekçesiyle engel olmaya çalışırken, HDP Nisêbîn İlçe Eşbaşkanı Şindar Akıncı açıklama yapmaya başladığı sırada, polisler basın metninin yazılı olduğu kağıdı zorla almak istedi.

Bunun üzerine polis ile kitle arasında gerginlik çıktı. Polisin engelleme girişimlerine kitle alkış ve zılgıtlarla karşılık verdi. Kitle, sık sık “Şehid namirin” sloganı da attı.

Eşbaşkan Akıncı, Paris’teki saldırıda olduğu gibi polislerin katliamları engellemek yerine katliamları protesto edenleri engellemekle meşgul olduğunu belirtti.

Mardin Emek ve Demokrasi Platformu da İnsan Hakları Derneği (İHD) Mêrdîn Şube binası önünde toplandı. Platform adına açıklama yapan Dr. Özgür Bilek, katliamı kınadıklarını belirterek, sorumluların açığa çıkarılmasını istedi.

HABER MERKEZİ

#Polis #engeline #zılgıt #alkışlarla #cevap

EN SON EKLENENLER