‘Provakasyonlara gelmeyiz, geri adım atmayacağız’

Bursa’da parti anons araçlarına sürekli ceza kesildiğini ve billboardlara koyulan reklam afişlerine ırkçı yazılamalar yapıldığını belirten Yeşil Sol Partili Mehmet Dilek, ‘çalışmalarından da geri adım atmayacaklarını’ söyledi

Bir hafta kalan seçimler için siyasi partiler son çalışmalarına hız verirken, kent kent sokak sokak 2023 seçimlerinin önemi anlatılıyor. Bu amaçla Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti), Bursa’da da çalışmalarına devam ediyor. Kentte partinin çalışmaları birçok kez engellenip, büroları saldırıya uğrasa da partilileri Bursa’dan vekil çıkarmakta kararlı.

Saldırıların acizliklerinin işareti

Partinin billboardlara koyduğu reklamlar ırkçı kesimler tarafından yırtılırken, partinin seçim anonsu için araçları ise polisler tarafından cezai işlem uygulanarak bağlanıyor. Partililerin yaptığı suç duyuruları ise yanıtsız bırakılıyor. Çalışmalarda yer alan Mehmet Dilek, “Mevcut hükümetin acizliği, saldırganlığı, provokasyonları onların gidişinin göstergesidir. Bu anlamıyla bırakın bu ülkede bir politika yürütmeyi, ekonominin bittiği ve insan haklarının olmadığı, adaletin olmadığı kirli sistemi hep birlikte değiştirmek için alanlarda çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Suç duyuruları cevapsız bırakıldı

Seçim çalışmalarında zaman zaman aksaklıklarla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Dilek, “Yasal bir şekilde kiraladığımız billboardlarımızın üzerine hakaret edici sözler yazılıyor, karalamalar yapılıyor. Biz daha önce defalarca suç duyurusunda bulunduk ama bir türlü bunun önüne geçilmedi. Neden geçilmedi? Çünkü mevcut hükümetin söylemleriyle bunlar gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

Asla geri adım atmayacağız

Engellemelere rağmen seçim çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Dilek, sistemi hep birlikte değiştireceklerini altını çizdi. Dilek, “Bursa’da yaşayan Kürtler olarak, bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Asla ve asla geri adım atmayacağız” diye belirtti.

Birlikte başaracağız

Dilek, “Bursa halkı olarak, Bursa’da yaşayan Kürtler olarak, bizimle birlikte demokrasi ve birlik mücadelesi veren tüm halklarımızla birlikte bu kirli sistemi ortadan kaldıracağız” dedi.

BURSA

#Provakasyonlara #gelmeyiz #geri #adım #atmayacağız

EN SON EKLENENLER