Qoser ve Şirnex’te DBP Kongresi: Hodri meydan

Gözaltı operasyonları ile birçok ilçe eşbaşkanı ve Eş Genel Başkanları gözaltına alınan DBP’liler, Qoser ve Şırnex’te kongrelerini gerçekleştirdi

Dün yapılan baskınlarda Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve 9 kentte İl Eşbaşkanları gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mêrdîn’in Qoser (Kızıltepe) ilçesinde 6’ncı Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Kongrenin yapıldığı salonda yüzlerce kişi bir araya geldi. HDP Mêrdîn Milletvekili Pero Dündar ile eski Milletvekili Gülser Yıldırım’ın da katıldığı kongre öncesi yapılan açıklamalarda operasyonlara karşı “hodri meydan” çağrısı yapıldı.

‘Saldırılar aynı, hedef aynı’

İlk olarak söz alan HDP’li Pero Dündar, Fransa’nın Paris kentinde Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yapılan saldırıya dikkat çekerek, Kürtlerin bulundukları her yerde hedef haline getirildiğini belirtti. Dündar, DBP’ye dönük dün yapılan baskınlara dikkat çekerek, “Saldırıların hepsi birbiri ile bağlı. Saldırıları yapan zihniyet her yerde aynı zihniyet. Saldırılar aynı, hedef aynı” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 24 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulduğuna dikkat çeken Dündar, “Kürt halkı bu tecride karşı sesini çıkardığı zaman suç mu oluyor? Suç değil. Sesimiz az çıkıyor, halbu ki daha fazla ses çıkarmalıyız. Her yer bugün tecrit olmuş. Ne yapsalar da Kürtler direniyor. Mücadele ediyor. Bizim kaderimiz yok olmak değil, bizim kaderimiz direniştir” ifadelerini kullandı.

Şirnex’te de eşbaşkanlar seçildi

Ardından söz alan HDP Mêrdîn eski Milletvekili Gülser Yıldırım kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Zerda Kartal ve Mehmet Selim Aydoğdu DBP Qoser İlçe Eşbaşkanları olarak seçildi.

Şirnex’in Qileban (Uludere) ilçesinde gerçekleştirilen DBP kongresinde eşbaşkanlığa Suzan Ürek ve Abdullah Yaman seçildi.

Kaynak: MA

#Qoser #Şirnexte #DBP #Kongresi #Hodri #meydan

EN SON EKLENENLER