Qoser’de coşkulu miting: Kayyum politikası 14 Mayıs’ta kaybedecek

Qoser mitinginde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, iktidarın kayyum politikasının 14 Mayıs’ta kaybedeceğini söyleyerek, ‘Tüm halklar için mücadele edeceğiz ama oyumuzu sadece Yeşil Sola vereceğiz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Azadi Partisi’nden Ayettulah Aşiti ve siyasetçi Ahmet Türk’ün katılımıyla  Mêrdîn’in Qoser ilçesi Otogar Meydanı’nda miting düzenledi. Miting meydanı Yeşil Sol Parti’nin bayrakları süslenirken, mitinge binlerce kişi katıldı.

Azadi Partisi’nden Ayettulah Aşiti Nisa suresini okuyarak konuşmasına başladı. Kürt halkını tanımayan hiç bir iktidarın kazanamayacağını söyleyen Aşiti, Kürt halkının haklı taleplerini görenlerin ancak yönetimde kalıcı olabileceğini belirtti. Aşiti, konuşmasına şöyle devam etti: “Kimse sizi dinle kandırmasın sahte İslamcılıkla 1000 yıldır  talan ve wêran ettiler bu toprakları. Birlikte kurduğumuz bu devlete  Kürtleri ittifak yapmadılar. Kürtlerle ittifak etmemiş güçler secdeye anlı değenlere diyorum ‘sizler münafıksınız.’ Tarihi bir süreçten geçiyoruz demokrasi bloğu olarak bu sistemi değiştireceğiz bu iktidardan kurtulacağız. Ekonomi çökmüş hak ve özgürlükler ayaklar altına alınmış, billboardlarda yola devam diyorlar. Bu nasıl bir yol?” diye soran Aşiti, Kürt halkını ve onun dilini yasakladıkları için yola devam ediyorlar.

‘Taviz vermeden mücadeleye devam edeceğiz’

Bu sistem değişecek bu rejim gidecek. Halkın mitinge katılımını engellemek için binlerce polis yığılmış, bu seçime müdahaledir. Halkın sorunlarıyla ilgilenmiyorlar. Köylere gidip insanları tehdit ediyorlar. Midyat kaymakamı köylülerine ‘Yeşil Sol Parti köyünüze gelirse selam vermeyin’ diyor. Biz eşit haklara kavuşmak istiyoruz tüm halkları kucaklamak istiyoruz. Yürütülen siyaset halkları karşı karşıya getiren siyasettir. Sadece düşüncelerini dile getirdikleri için Demirtaş, Yüksekdağ ve yüzlerce tutuklu zindanlarda yatıyor. Biz geleceği halkımızın istediği gibi değiştireceğiz. Asla taviz vermeden yılardır mücadele ediyoruz ve mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Türk: Oylarınıza sahip çıkın

Daha sonra konuşan Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Kılıçdaroğlu’na işaret ederek “İktidara geldiğinde değişirlerse onlardan da hesap soracağız” Dedi. Herkese çağrı yapan Türk, oy kullanırken dikkat edilmesi yönünde halka uyarıda bulundu. Türk konuşmasına şöyle devam etti: “14 Mayıs’ta yanlış oy kullanmadan mührü vuracağız. Yoldaşlarımızla bir yola çıktık ve bu ülkeyi değiştireceğiz. Oylarınıza sahip çıkın. Burada aşiret yok en büyük aşiret Kürt aşiretidir. Onurlu ve geleceğimizin partisidir. AKP’ye oy vermek günah ve haramdır.”

‘Kayyum politikası 14 Mayıs’ta kaybedecek’

Konuşmasına alınan güvenlik önlemlerine dikkat çeken Aydeniz ise, bunun korkunun ifadesi olduğunu söyleyerek, “Bunlar sizden, halktan korkuyorlar. Yılardır Kürt halkı mücadele veriyor. Qoser halkı üzerine kirli politikalar yürütülüyor. Bugün bu meydanda Qoser halkı bu politikaları boşa çıkarmıştır.” dedi.

Kadın mücadelesine atıfta bulunan Aydeniz, ‘”jin, jiyan, azadî’ sloganı ile tüm dünyada bu mücadelemizi büyüteceğiz. Diktatörlüklerini büyütmek istiyorlar, Saddam’ın sonu nasıl olduysa onlarında sonu öyle olacak. Ferhat Kurtay’ın yoldaşları, Qoser halkı bu faşizmi yenecek. Kürt soykırımıyla politikalar üreten iktidarın kayyum politikası 14 Mayıs’ta kaybedecek. Tecritle Sayın Öcalan’ın sesinin duyurulmasını önüne geçmek istiyorlar. 14 Mayıs’ta tecridi param parça edeceğiz. Kirli ittifaklarını Kürt halkı boşa çıkaracaktır. Kürtlerin özgürlüğü için mücadele edeceğiz, tüm halklar için mücadele edeceğiz ama oyumuzu sadece Yeşil Sola vereceğiz. Halkımıza inanıyoruz bu iktidarı yıkarak ve yeniyi inşa edecektir. Yolumuz açık olsun” dedi

HABER MERKEZİ

#Qoserde #coşkulu #miting #Kayyum #politikası #Mayısta #kaybedecek

EN SON EKLENENLER