Rezan’da halk buluşması: Sonunuz FETÖ’cüler gibi olacak

Rezan’da halk buluşmasında konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, ‘FETÖ’cüler ‘her şey elimizde’ diyordu, KCK operasyonlarını iyi biliyoruz, ‘hukuk da biziz’ diyorlardı hepsi şimdi içerde. Bunların sonu da aynı FETÖ’cüler gibi olacak’ dedi

Seçimlere kısa bir süre kalırken partilerin çalışmalarına hız verdi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed İl Örgütü de, Rezan’da (Bağlar) halk buluşması ve seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Buluşmaya kent vekil adayı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, vekil adayı Adalet Kaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili İmam Taşçıer, HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Sonu ne olursa olsun başaracağız

Açılışta konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan kente merkezli dün yapılan operasyona değinerek, “4 Mayıs’ta gidecekler onun için böyle yapıyorlar. Biz yine Amed’ den sözümüzü söyleyelim, Amed’te 12 vekil toplamda da 100 vekil çıkaracağız ne olursa olsun başaracağız. Serkeftin ya me ye” dedi.

Yeşil Sol Parti vekil adayı Adalet Kaya da,”Sözümüzü istemiyorlar özgürlük mücadelesinden korkuyorlar. Vazgeçmeyeceğiz. Ayşe Gökkan, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak hepsi özgürlüğüne kavuşacak. ‘Jin, jiyan azadî’yi her yerde haykırdık parlamentoda sizden aldığımız güçle haykırmaya devam edeceğiz. Tecrit politikalarını da yoksulluğu da biz kıracağız. Kürt kadınları olarak defalarca bu süreçlerden geçtik mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

Sonunuz aynı olacak

Ardından söz alan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise, FETÖ’nün KCK operasyonlarını hatırlatarak, “Sistemleri bitti, yine operasyon yaptılar. Seçimde bu şekilde yer edinmek istiyorlar. 8 yıldır bir yer edinemediniz, şimdi de edemeyeceksiniz. FETÖ’cüler ‘her şey elimizde’ diyordu, KCK operasyonlarını iyi biliyoruz, ‘hukuk da biziz’ diyorlardı hepsi şimdi içerde. Bunların sonu da aynı FETÖ’cüler gibi olacak” dedi.

12 aday çıkaracağız

Öztürk, “Bizim CHP ile ittifakımız yok, siz Kürtlerin Kürdistan’ın düşmanısınız. O kadar arkadaşımız gözaltında hala da açıklama yapmadılar. Yalan söylemeyin sizin yerinizi de iyi biliyoruz. Bu zihniyetiniz devam ettiği sürece Kürdistan’dan size oy yok. Bizim yolumuz 3’üncü yoldur. AKP-MHP değil CHP’ de bu savaşa ve gözaltılara sessiz kaldığı sürece Amed 12-0 diyeceğiz” dedi.

AMED

#Rezanda #halk #buluşması #Sonunuz #FETÖcüler #gibi #olacak

EN SON EKLENENLER