Riha, Adana ve Mersin’de seçim çalışmaları: Ekonomik refah bizimle

Riha, Adana ve Mersin’de Yeşil Sol Parti seçim çalışmalarına devam etti. Riha’da konuşan Ferit Şenyaşar ‘Urfa halkı 14 Mayıs’ta gerekli cevabı verecekti’ dedi

Yeşil Sol Parti Riha’nın merkez Karaköprü ilçesinde seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde yapılacak olan açılışa katılan binlerce kişi, sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “Yeşil Sol Parti halktır, halk burada” sloganı attı

Tüm kimliklerin sesiyiz

Açılışta ilk olarak konuşan Yeşil Sol Parti Riha milletvekili adayı Ayşe Tutku, tarihi bir seçime doğru gidildiğin belirterek, “Bir diktatörlük, faşist ve zalim bir hükümetle karşı karşıyayız. Artık bu zulmün bitmesi için 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti diyelim” dedi. Direnen halkı hiçbir baskının yenemeyeceğini kaydeden Tutku, “Tüm dinlerin, dillerin, kimliklerin sesi olmaya hazırız. Depremde binaların altında kalan sisteme cevap olarak 14 Mayıs’ta Yeşil Sol Parti diyelim” dedi.

Şenyaşar: Urfa halkı 14 Mayıs’ta gerekli cevabı verecektir

Yeşil Sol Parti’nin Riha milletvekili adaylarından Ferit Şenyaşar ise, “Türkiye’de genel bir adaletsizlik var. Adaletsizliğin merkezi ise şu an Urfa’dır. Bu adaletsizliğe karşı 5 yıldır bir adalet mücadelesi yürütüyoruz ve 2 yıldır da Urfa Adliyesi önünde annemle birlikte her gün nöbet tutuyoruz. Bütün Türkiye bu mücadeleyi takip ediyor. Mücadelemiz dünya basınında da gündeme geliyor. Bu adaletsizliğe sebep olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanının talimatıyla Urfa’da aday gösterilmiştir. Urfa halkı 14 Mayıs’ta gerekli cevabı verecektir. Biz güçlü bir milletiz ve irademize güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Program seçim irtibat bürosunun açılışı ardından sonlandı.

Adana

Adana’nın dört bir yanında seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, “Birlikte değiştireceğiz” şiarıyla halklarla buluşuyor. Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Akdeniz ve Havutlu mahallelerinde yurttaşları ve esnafları ziyaret etti. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatma davasına karşın seçime Yeşil Sol Parti ile girdiklerini ifade eden Hatimoğulları, yurttaşlardan Yeşil Sol Parti için oy istedi.

Adaylar, Hatimoğulları, Ferhat Kabaiş, Mehmet Karakış ve Şükran Efetürk kent merkezinde bulunan İnönü ve Çakmak caddelerinde yurttaşlara bildiri dağıtıp, oy istedi. Kent merkezindeki bildiri dağıttığı sonrası Adaylar Hatimoğulları, Kabaiş, Karakaş ve Efetürk Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı’nda seçim irtibat bürosu açılışına katıldı.

Mersin

Mersin’de Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında ev ve esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Mersin Milletvekili adayı Mustafa Türk tarafından Akdeniz ilçesine bağlı Çilek ve Şevket Sümer mahallelerinde gerçekleştirilen esnaf ve ev ziyaretlerinde yurttaşların sorunları dinlenerek, çözüm önerileri sunuldu.

Esnaf ziyaretinde seçime çok az bir süre kaldığını hatırlatan Türk, esnaflara sandık güvenliği konusunda çağrı yaparak, bu süreçte gönüllü bir şekilde çalışmanın önemine değindi. Esnaflarla gerçekleştirilen sohbet esnasında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize de dikkat çeken Türk “15 Mayıs’ta, Yeşil Sol Parti nezdinde halkların zaferiyle birlikte; halka yoksulluğu layık gören, kendi dar zümresini zenginleştiren AKP’nin iflas eden ekonomisinin hesabını soracağız. Yoksul halka ve iflas eşiğinde olan esnafa hak ettiği ekonomik refahı ve insani yaşama koşullarını sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kaynak: MA

 

#Riha #Adana #Mersinde #seçim #çalışmaları #Ekonomik #refah #bizimle

EN SON EKLENENLER