Rüzgar ‘hayır’dan yana

Ankara’da partisinin referandum tanıtım toplantısında konuşan HDP Milletvekili Önder iktidara, ‘Bu halka uyguladığınız zulme evet dedirtebilir misiniz? Cansız bedeni günlerce sokakta kalan Taybet Ana’nın toplumuna, vicdan sahibi olan herhangi birine evet dedirtebilir misiniz’ diye sordu
alkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, düzenlediği toplantı ile referandum çalışmalarının startını verdi. Çok sayıda kurum temsilcisi ve yurttaşın katıldığı toplantıda HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajı okundu. Toplantının açılış konuşmasını HDP İl Yöneticisi Elif Torun Öneren yaptı. Her alanda mücadeleyi yükselttiklerini belirten Öneren, cezaevinde bulunan HDP eşbaşkanlarına, vekillere ve partililere selam gönderdi. Ardından DBP eski İl Başkanı Ahmet Aday da Kürtçe yaptığı konuşmasında herkesi referandumda “hayır” demeye çağırdı. Aday, “Biz demokratik bir anayasa istiyoruz. Biz, demokratik Türkiye ve özerk Kürdistan’ı talep ediyoruz” dedi.

Köleci sistem dayatılıyor

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Birsen Kaya da konuşmasında, HDP’nin ülkenin kaderini belirleyen bir güç haline geldiğini söyledi. “Ne yaparlarsa yapsınlar tarihi lehlerine çeviremeyecekler” diyen Kaya, AKP’nin “köleci bir sistemi halklara dayattığını” söyledi. AKP’nin bir buçuk yıldır yapmadığı zulmün kalmadığını dile getiren Kaya, “Rüzgar bizden yana esiyor, iktidar ve Saray düşünsün” dedi. HDK adına konuşan Fikret Çalağan da, Hayır Meclisleri’nin büyüdüğünü belirterek, şunları dile getirdi: “Hayır’ı sadece gelecek için değil geçmiş içinde tartışıyoruz. Geçmişte yaptıkları için de ‘hayır’ diyoruz. Bu iktidarın geçmişi hayırlı değildi ki geleceği de hayırlı olsun.”

‘Onlar Bolu Beyi biz Köroğlu’yuz’

Ardından konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, iktidarın zulmü karşısında yanıtlarının “daha fazla çalışmak” olacağını vurguladı. “Ne yaparlarsa yapsınlar bizi teslim olmuş görmeyecekler bunun en büyük cevabını da 17 Nisan sabahı görecekler” diyen ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Bolu konuşmasını hatırlatan Önder, şunları kaydetti: “Bolululara ‘Bolu Beyi’nin torunları’ dedi. Köroğlu’nu unuttu. Onlar Bolu, Köroğlu olan biziz çünkü, adamın aklına nasıl gelsin. Bunu beylerle bostan ekmesinin doğal sonucuna verelim. Ama orada Sayın Kılıçdaroğlu yuhalanıyor buna engel oluyor ama sıra HDP’ye gelince onları yuhalayabilirsiniz diyor. ‘Onları yuhalayabilirsiniz’ demek, ‘Onları katledebilirsiniz’ de demektir. Bizi yuhalamayı teşvik edenler, kamuda bizi linç etme teşviki de yapıyor.”
İktidarın “anket sonuçlarını kamuoyuna yansıtmadığının” altını çizen Önder, Kürtlerin ne yapacağının anketlerle çözülemeyeceğini dile getirerek şunları söyledi: “Bu halka karşı uyguladığınız zulme evet dedirtebilir misiniz? Bunu hiç bir istatistikte göremezsiniz. Cansız bedeni günlerce sokakta kalan Taybet Ana’nın toplumuna, vicdan sahibi olan herhangi birine evet dedirtebilir misiniz?”

ANKARA

EN SON EKLENENLER