Sancar: Demokratik Cumhuriyeti hep birlikte kuracağız

Bedlîs’te Yeşil Sol Parti’nin seçim bürosu açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ‘Bu ülkeye büyük barışı hep birlikte getirecek, demokratik Cumhuriyeti hep birlikte kuracağız’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Azadî Hareketi Sözcüsü Ayetullah Aşitî ile birlikte Bedlîs’te Yeşil Sol Parti’nin merkezi seçim bürosunun açılışına katıldı. Norşîn’de (Güroymak) karşılanan Sancar, konvoy ile Bedlîs’e geçti. Alkış ve sloganlarla karşılanan Sancar ve beraberindekiler, ardından büro açılışının yapılacağı alana geçti.

Bu ülke ranta mahkum değildir

Açılışta konuşan Sancar, “Bu tarihi, bir avuç yandaşa servet aktarmak için yok ettiler. Bu iktidar ülkeyi işte böyle soyuyor. Önce yoksullaştırıyor, sonra muhtaç hale getiriyor. Bu düzeni değiştireceğiz. Bu ülke; ranta, savaşa ve yoksulluğa mahkum değildir. Bu seçim bize büyük bir imkan veriyor ve önemli bir virajdır. Bu cevabı iktidara en güçlü şekilde vereceğiz” dedi.

Seçimi kazanacağız

HDP’ye yönelik her türlü baskının devreye konulduğunu söyleyen Sancar, “Bu yolun adı Yeşil Sol Parti’dir. Ağaç aynı, kökleri aynı, yapraklar aynı, bu irade ve gelenek birleşiyor. Hepimiz bu ağacın gölgesinde buluşacağız. Halk iradesinin en güçlü çıkacağı bir seçim yaşayacağız. Savaşa, soyguna ve yoksulluğa karşı halkımız iradesini gösterecektir. Yoksulluğu bir kader gibi giydirmeye çalışan bu bozuk kirli düzen bozulmalı. Tüm kaynaklarını baskıya, savaşa ayıran, Kürt sorununda güvenlik anlayışından başka bir şey bilmeyen bu iktidar gitmelidir. Bu ülkeye büyük barışı hep birlikte getirecek, demokratik Cumhuriyeti hep birlikte kuracağız. Bu yürüyüş bizi mutlaka bizi barışa götürecektir. Bu ülkeye barış ve özgürlüğü hep birlikte getireceğiz” diye konuştu.

Sancar, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını Barış Anneleri ile birlikte yaptı. Seçim bürosu açılış çekilen halaylarla sona erdi. Sancar ve beraberindekiler, ardından Tetwan’da halkı selamladıktan sonra Wan’a doğru yola çıktı.

BEDLÎS

#Sancar #Demokratik #Cumhuriyeti #hep #birlikte #kuracağız

EN SON EKLENENLER