Sancar: Manisa’dan artık bir temsiliyet bekliyoruz

Manisa’daki büro açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Manisa’da halkların ortak iradesini Meclis’e taşıyacak oyları bekliyoruz

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ege bölgesinde startını verdiği seçim çalışmalarını, Denizli, Aydın, Muğla ve İzmir’in ardından Manisa’da devam etti.

İzmir’den sonra Manisa’ya geçen Yeşil Sol Parti, Yunus Emre ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde seçim bürosunu büyük bir coşkuyla açtı. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Mithat Sancar şehrin girişinde konvoyla karşılandı.

‘Kadınlar bu iktidarı gönderecek’

Açılışta konuşan HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, HDP’yi kapatma davasına işaret ederek, “Onlarca parti kapattılar, onlarca hapislik dayattılar. Ama bunun sonunda kazanan yine bizim mücadelemiz oldu. Bu iktidar en çok kadınları sevmiyor. Siyasi mücadele yürüten kadınları cezalandırıyor. O yüzden iktidarı gönderecek olan kadınlardır. Yeşil Sol Parti parlamentoda 100 milletvekili çıkarmak üzere yola çıktı. Bugün 100 yarın 200 olacak. Bu iktidar halkın, emekçilerin, kadınların, ezilmiş halkların iktidarı olacak. Kürt halkının kimliğini tanımayan bu sisteme karşı onları tarihin çöp sebetine göndereceğiz” dedi.

Sancar: Bu düzeni değiştirmeye hazırız

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Manisa’dan artık bir temsiliyet beklediklerini ifade ederek, “Manisa’da halkların ortak iradesini meclise taşıyacak oyları bekliyoruz. Bütün şehirleri özgürleştireceğiz. Bunun yolu bütün halkların ve inançların eşit ve özgür olmasından geçiyor. Manisa’yla Diyarbakır, Mardin kardeştir. Burada yaşayan bütün halklar kardeştir. Hiçbir kıştırtmaya aldırmıyoruz. Demokratik siyasette ısrar ediyoruz ve bununla düzeni değiştirmeye hazırız. Bu irade, birikim ve tecrübeyle AKP-MHP’nin başını çektiği karanlık Cumhur İttifakının oyunlarının hepsini boşa çıkaracağız. Manisa’da yaşayan bütün halklara sesleniyorum; Ayrıştırma söylemlerine kulaklarını tıkayın. Kalplerinizi birbirinize açın. Bu ülkede herkesin eşit ve özgür yaşayacağı geleceği hep birlikte kuracağız. Ancak hep birlikte özgür olabiliriz. inkar, düşmanlaştırma, ayrıştırma politikalarına karşı koyarsak bu düzeni de hep birlikte değiştirebiliriz” dedi.

Konuşmaların ardından büro açılışını Sancar ve barış anneleri açtı.

Kaynak: MA

#Sancar #Manisadan #artık #bir #temsiliyet #bekliyoruz

EN SON EKLENENLER