Sancar’dan hazine yardımının kesilmesine: Bizim hazinemiz halkımız

Grup toplantısında konuşan Mithat Sancar ‘7 Haziran seçimlerine girerken bir kuruş yardım almamıştık. Bizim hazinemiz halkımızın gönlüdür’ dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Sancar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başladı ve şunları söyledi: “Basın özgürlüğünün olmadığı, sesin sözün her açıdan kısıldığı bir ortamda görevlerini hakkıyla yerine getirmeye çalışan bütün basın emekçilerini yürekten kutluyorum. Bugün basın özgürlüğü için mücadele günü olarak görülmelidir. Hep bu duygu ve düşünce ile bu yılı geçirmek hepimizin görevidir. Sizlere de bu mücadelede verdiğiniz katkılar için partim adına teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

Sancar’ın HDP’ye ilişkin kapatma ve hazine yardımının kesilmesine ilişkin ise şöyle konuştu;

Hazinemiz halkımız

“Her yerde HDP rüzgârı esiyor çünkü HDP hakikatleri dikkate alarak siyaset yapıyor. Bu bloke kararı şimdi hukuken ayrıntıya girmeyeyim ama bizim açımızdan yok hükmündedir. Bizim hazinemiz halkımızın gönlüdür. AKP en ağır yenilgiyi yaşattığımız 7 Haziran 2015 seçimlerine girerken bir kuruş hazine yardımını almış değildik ama milyonların gönlünü almıştık. Bizim hazinemiz halkımızın gönlüdür. Ceketini satıp bize seçim çalışmaları için katkı veren emekçilerin alın terini almıştır. Bu halkın kendi kimliğini onurunu ve aydınlık geleceğini savunmak için her türlü fedakarlığa hazır olan o yüce yüreğine sığınmıştır. Oradan yürüdük oradan başardık yine oradan yürüyeceğiz, yine oradan başaracağız.

Kapatma davasına yanıt

“Şiirler de ister istemez dilimin ucuna geliyor. Çok sevdiğim şairin şiiridir. Yeri de gelmiştir:

ekmeği bol eyledik

acıyı bal eyledik

sıratı yol eyledik

geldik bugüne

ekilir ekin geliriz

ezilir un geliriz

bir gider bin geliriz

“Uğraşmayın bizimle, Uğraşmayın bizimle, uğraşırsanız un olursunuz.”

“Buradaki operasyon HDP ile sınırlı değildir. Bize karşı yürütülen bütün bu hukuksuzluklar, haksızlıklar bu süreci dizayn etmek içindir. Türkiye’de demokrasi güçlerini bölmek ve demokrasi güçlerini dağıtmak içindir seçim sürecini kendi emellerine uygun şekilde şekillendirmek içindir.

Türkiye’de demokrasi güçlerini bölmek ve dağıtmak içindir. Seçim sürecini kendi emellerine uygun şekilde şekillendirmek içindir. Onun için yapıyorlar bunu. Ses çıkarın demokrasi isteyenler, adaleti savunanlar, karanlığı istemediklerini ve gelecek aydınlık günleri aydınladıklarını söyleyenler… Hepinize yönelik bir operasyon var. Bu operasyonları boşa çıkarmanın yolu da kararlı bir duruş sergilemektir. HDP bunu yapmaya devam edecek.

“Şimdi yaratılan hava, bu ülkede yaşayanların iki seçeneğe mahkûm olduğu şeklindeydi. İki seçeneğe mahkûm değilsiniz, biz varız, demokrasi güçleri var, üçüncü yol var! Karanlığı dağıtmaya geliyoruz!”

Çözümün yolunu gösteriyoruz

“Kimse, bizim belirlediğimiz politikalar üzerinden ucuz spekülasyonlar yapmasın. Tam tersine, bizim her adımımız bu ülkede gerçek değişimi, demokrasiyi, barışı getirme özlemi duyan her kesime hakikatlerle yüzleşme imkanı sağlamaktır. Bu hakikatlerle yürünecektir. Yoksa kısa süreli hafif değişimin bu ülke için nefes almaya yeteceği gibi vaatlerin karşılığı olmayacaktır. Kısır döngü on yıllardır sürüyor. Bu ülkede en önemli hakikati, Kürt sorununu savaş politikalarıyla imha ve inkar anlayışıyla ele alan zihniyetin yarattığı kısır döngünün iki çarpıcı özelliği var: Kan ve kir… Biz bu ülkeyi kandan, şiddetten, kirden, çürümeden kurtarmak için demokratik çözümün yolunu gösteriyoruz. O yolda yürüyerek başarabileceğimiz söylüyoruz.”

“HDP üzerinden boş polemiklere girmenin bu ülkede demokrasi mücadelesine katkısı olmayacaktır. Bizler bedeller ödemeyi göze alıyoruz. Korunaklı köşelerimizden, yuvarlak sözlerle mücadele yürütüyor değiliz. Hakikatlere gözlerimizi yummuyoruz. Hakikatin her yanını bütün gücümüzle çalışarak görme uğraşındayız. Görerek ilerlemeye çalışıyoruz, hakiki çözümün hakikatlerle yüzleşmekten geçtiğini söylüyoruz. Hakiki çözüm, hakikatlerle yüzleşmeden olmaz.”

ANKARA

#Sancardan #hazine #yardımının #kesilmesine #Bizim #hazinemiz #halkımız

EN SON EKLENENLER