Sancar’dan opersyon mesajı: . Korktukça panikliyorlar, panikledikçe saldırganlaşıyorlar

Yalova’da Yeşil Sol Parti mitinginde konuşan Sancar, Amed merkezli operasyonlara işaret ederek, “AKP-MHP ittifakı kaybedeceğini çoktan anladı…Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a biz kaybettireceğiz. Meclis seçimlerinde de onlara kaybettireceğiz’ dedi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında Yalova’da miting düzenledi. Yeşil Sol Parti’nin Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Seçim Bürosu önünde gerçekleştirilen mitinge, gençler ve kadınlar Yeşil Sol Parti bayraklarıyla katıldı. Kent girişinde kitlesel karşılanan HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçekk ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, konvoy halinde halkı selamlayarak Seçim Bürosu önüne geldi. Seçim Bürosu önünde bir araya gelen halk, “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Yeşil Sol Parti Yalova Milletvekili adayları seçim otobüsünden halkı selamlayarak, birer konuşma yaptı. Daha sonra kitle çalınan şarkılar eşliğinde halaya durdu.

Seçim Bürosu önünde alkış ve zılgıtlarla karşılanan Çiçek ve Sancar, halka hitap etti.

Çiçek: Zulüm varsa, direniş var

HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Yalova’da büyük bir coşkunun ve kararlılığın olduğunu ifade ederek, “Kumpaslardan geldik, kumpasları aşa aşa geldik. Baskıları, zulümleri aşa aşa geldik. Bu topraklara demokrasi ve özgürlük gelene kadar bu yolda yürüyeceğiz. Zulüm varsa, direniş var; haksızlık varsa, hakkın yanında olan var” dedi.

Gözaltına alınanlar kültür ve sanat emekçileri
Amed merkezli gözaltı operasyonlarına değinen Çiçek, şöyle devam etti: “Kim bu 216 kişi, partimizin MYK üyeleri, seçim çalışmalarını örgütlemenin başında olan arkadaşlar, gazeteci arkadaşlar, Özgür Basını temsil eden arkadaşlar. Haberi en yalın, en gerçekçi şekilde topluma sunmaya çalışan insanlar. Gözaltına alınanlar kim? Kültür ve sanat emekçileri. Biri haksız yargılamalarında vatandaşın, fakirin, emekçinin, yoksulun hukukunu koruyan avukat arkadaşlarımız. Hepsine selam olsun. Bu kumpaslarla bizi yıldıracaklarını zannediyorlar. Bize zulüm edenlere, bu halkın bütün haklarını gasp edenlere sesleniyoruz, biz halkız, sizin zulüm zindanlarında onurunu ayakta tutanlarız. Bu memleketi size rağmen demokrasi gelinceye kadar savunanlarız.

Sandıktaki iradenizi çalmak istiyorlar

Yeşil Sol Parti sadece kendi çıkarları için mücadele eden bir parti değil, Yalova’dan Diyarbakır’a, Edirne’den Ağrı’ya her emekçinin hakkını savunan bir parti. Büyüklerimiz ne demiş, biz sizin yalanlarınızla, hilelerinizle baş edemedik, bu bize dert oldu; biz de sizin önünüzde diz çökmedik, bu da size dert olsun. Biz boşuna bu iktidara hırsız iktidarı demiyoruz. Arkadaşlarımızı gözaltına alanlar, sandıkta halkın iradesini gasp etmek amaçlı bunu yapıyorlar. Buradan bütün vatandaşlarımıza sesleniyoruz, bakın bunlar hırsız, sandıktaki iradenizi çalmak isteyenler, yarın cebinizdeki parayı çalmak isteyecekler. Sakın bir AKP milletvekili adayının yanında çok durmayın, maazallah cebinizi de kontrol edin, bunlar hırsız.

Bu iktidar da tarihin çöp sepetine gidecek
Daha geçen gün Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Yeniden Refah Partisi lideri şunu söyledi, biz HÜDA PAR ile ittifak yaparken, seçim güvenliği için yaptık. Opersayonun temel amacı da budur, oylarımızı çalmak isteyecekler, buna rıza gösterecek miyiz? Yalova’dayız, Yalova bir deprem kenti, 1999 depreminde 2 bin 504 insanımız hayatını kaybetti. Depreme hazırlık yapmayan, rantçı her türlü politika karşısında on binlerce insanı enkaz altında bırakan, göç yollarına mecbur bırakan iktidarı bütün ülke sandığa gömdü. 23 yıl sonra Maraş’ta, Hatay’da deprem gerçeği karşısında hazırlık yapmayan, onbinlerce insanımızı enkaz altında bırakan bu iktidar da 23 yıl sonra bir deprem sonrası tarihin çöp sepetine gidecek.

Hesap soracağız

Yalova depremi sonrası ne yaptılar? Kendi yandaşlarını af ile cezaevlerinden salı verdiler. Yine binalar yapmaya devam ettiler. Rant kültürüyle, deprem kültürüyle kentlerimizi kuşattılar. Bugün deprem gerçeği karşısında insanların enkaz altında kalması, göç yollarına düşmesinin müsebbibi, betona harcayanlar, kendi yandaşlarını zenginleştirenlerdir. Bu insanlardan hesap soracağız.

Demokrasi için ‘Dîsa em’

Nasıl olsa artık gidenler kolaycılığına kapılmayalım. Her türlü hileye başvuracaklar, biz de onları göndermek için elimizden geleni yapacağız. Bir diğer şey, şu yanılgıya da kapılmayalım, gitmezler demeyelim. Bundan öncekiler nasıl gittiyse, halkın örgütlü gücü karşısında bunlar da gidecek. Bunların gideceğine inanıyoruz. Hep birlikte ‘Dîsa em’ diyelim. Kürt sorununun demokratik çözümü için, yoksullukla mücadele için, kadın özgürlüğü için, enkazda kalan onbinlerce yurttaşımızın hesabını sormak için, özgürlük için, demokrasi için, çocuklarımızın geleceği için Dîsa em.”

Sancar: Bizden korkuyorlar, korkuyorlar

Halkı Kürtçe selamlayarak sözlerine başlayan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, şunları söyledi: “Bu iktidar, korku iktidarıdır. AKP-MHP ittifakı kaybedeceğini anladı, çoktan anladı. Onun için her türlü yolu deneyerek, varlığını sürdürmek istiyor. Biz seçim kampanyamızı halkımızla yapıyoruz. Meydanlarda yapıyoruz, sizlerin emeğiyle, coşkusuyla yapıyoruz. AKP-MHP faşist ittifakı, devletin imkanlarını kullanıyor, halkın kaynaklarını kullanıyor, bu da yetmiyor, polisi, yargıyı devreye sokuyor, kumpaslar yapıyor. Bu iktidar bloku, AKP-MHP ittifakı darbecidir. AKP-MHP faşist bloğu kumpasçıdır. Bu sabah, bir operasyon başlattılar Diyarbakır merkezli, 100’den fazla arkadaşımızı gözaltına aldılar. Parti çalışanlarımızı, yöneticilerimizi, gazetecileri, Özgür Basın emekçileri, sanatçıları gözaltına aldılar. Niye, çünkü bizden korkuyorlar, korkuyorlar. Bu gözaltına aldıkları arkadaşlarımız seçim kampanyasını yürüten dostlarımız. Öyle etkili bir kampanya yürütüyorsunuz ki sizden bu partiden korkuyorlar.

Erdoğan’a biz kaybettireceğiz

Bir yandan İçişleri Bakanlığı bakanlık görevini devam ettiriyor, diğer yandan milletvekili adayı olmuş, kumpasları, operasyonları yönetiyor. Nasıl bir adaletsizlik, insan utanır. Bu kadar devlet imkanını, bu kadar eşitsiz yarışı kullanmak utanır, ama bunlarda utanma yok. Neden yaptılar, çünkü kaybettiklerini görüyorlar. Yeşil Sol Parti halkın desteğiyle, ittifaklarıyla bu iktidara kaybettirecek. Çok az kaldı, şurada 18-19 gün kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a biz kaybettireceğiz. Bunu biliyorlar. Meclis seçimlerinde de onlara kaybettireceğiz. Bunu biliyorlar. Bakın dün AKP Diyarbakır İl Başkanı bir açıklama yapmış, diyor ki ‘Yeşil Sol Parti barajın altında kalırsa, Diyarbakır’dan 10 milletvekili çıkarırız’. Tabi ki güleceğiz. Bu kadar şaşkınlaşmışlar ama amaçlarını ortaya koyuyor. Bizi engelleyebileceklerine inanıyorlar. Bizi yok etmeden, kazanmalarının mümkün olmadığını biliyorlar. Ama bizi engellemek mümkün mü?

Yeni yaşamın yolunu biz açacağız

Bakın, en çok siz gençlerle, kadınlarla kazanacağız. Baskılara boyun eğmedik, zulme karşı diz çökmedik, kumpaslara karşı yolumuzdan dönmedik. İşte bu kararlılık ve inanç, AKP-MHP faşist bloğunu korkutuyor. Korkuyorlar bizden, korkmakta haklılar. Sandığa ve seçmen iradesine, halkın iradesine darbe yapmaya yelteniyorlar. Bunu da engelleyeceğiz. Bunu halkın gücüyle, sizlerin mücadelesiyle engelleyeceğiz. Korktukça panikliyorlar. Panikledikçe hırçınlaşıyorlar, saldırganlaşıyorlar. Ama onlara bir faydası olmayacak. Saldırdıkça kaybediyorlar, biz güçleniyoruz, onlar yok oluyorlar. Bir şey daha var, AKP-MHP faşizmi, biliyor ki biz onlara kaybettireceğiz ama onlara kaybettirmekle kalmayacağız. Bu ülkede yeni bir yaşamın kurulmasının yolunu da biz açacağız.

Enkaz halkın üstüne çöktü

1999 depreminde Yalova enkaz altında kaldı, bu acıyı çok iyi biliyor Yalova halkı. Şimdi Hatay, Maraş ve diğer illerdeki depremlerde onbinlerce insanımız can verdi, şehirler yıkıldı. Bu enkaz halkın üstüne çöktü. Sebebi, bu sömürü düzeni, şehirleri sadece rant alanı olarak gören soyguncu düzendir. İşte biz bu düzeni değiştirmeye geliyoruz. Burada 20 bin tersane işçisi var, hangi şartlarda yaşıyor biliyoruz. Sefalet şartlarında yaşamaya mahkum edilmiş emekçilere söz veriyoruz, bu sömürü düzenini değiştireceğiz. Emeğin hakkını bizler vereceğiz. Onurlu yaşamı koruyan bir düzen yaratacağız. Halkla birlikte yapacağız.

Tutsakları özgürlüğe kavuşturacağız

Bütün siyasi rehine olarak tutulan yoldaşlarımızı özgürlüğüne kavuşturacağız. Bu iktidar gidecek, bu düzen değişecek, bunu biz yapacağız. Şuan cezaevlerinde siyasi rehine olarak tutulan yoldaşlarımızı, Selahattin Demirtaş’ı, Gültan Kışanak’ı, Figen Yüksekdağ’ı, Sebahat Tuncel’i ve diğer yoldaşlarımızı özgürlüğünün yolunu açacağız. Hepimiz el ele yeni yaşamı birlikte kuracağız.

AKP-MHP iktidarını göndereceğiz

Evet Yalova bir tarım kenti, talancı AKP tarım alanlarını imara açtı. Böylece halkı yoksullaştırmak, ekmeğimizi, gıdamızı gasp etmek için bunların rantını bir avuç yandaşa veriyorlar. Bu yolu da kapatacağız. Bu ülkeye demokrasi ve eşitliği biz getireceğiz. Kürt sorununda demokratik çözüm bizimle gelecek. Bu ülkede yaşayan bütün halkları eşit bir şekilde özgür vatanda yaşatacağız. Bütün halklar, inançlar, bu ülkede eşit ve özgür bir arada yaşayacak. Düşmanlık politikalarına, nefret politikalarına son vereceğiz. Demokrasi bizimle gelecek, barışı hep birlikte kuracağız. Barışı halkların ortak iradesiyle bu ülkedeki bütün insanların ortak emeğiyle hep birlikte inşa edeceğiz. Zaman yakındır, vakit gelmiştir, bu iktidar gidecek, onları biz göndereceğiz. Erdoğan’ı, AKP-MHP iktidarını göndereceğiz.

Yalova’dan beklentimiz var

Yalova halkından bir beklentimiz var, artık sizlerin emeğini hep birlikte özgür, eşit kardeşçe yaşamı temsil edecek Yeşil Sol Parti’nin bir milletvekilini Meclis’e gönderin. Göndereceğiniz milletvekili sizlerin emeğini, özgürlük ve eşitliğin Meclis’teki sesi olacak. Bekliyoruz sizden. Bu coşku karşısında konuştukça konuşasım geliyor. Çünkü bu coşku ve inanç, ülkenin dört bir yanından duyuluyor. Yürüyoruz, yolumuz açıktır, mutlaka kazanacağız.

Miting, Seçim Bürosu’nun açılışının ardından sonra erdi.

HABER MERKEZİ

#Sancardan #opersyon #mesajı #Korktukça #panikliyorlar #panikledikçe #saldırganlaşıyorlar

EN SON EKLENENLER