Sancar’ın Antakya temasları: Erzinde halk buluşması mitinge döndü

Antakya’daki temaslarını Erzin’de sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Sancar ve beraberindekilerin halk buluşması mitinge döndü

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve beraberindekilerin Hatay’daki temasları Antakya ilçesine bağlı Serinyol mahallesindeki halk buluşmasıyla sürdü.

Burada konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Şirin Nur Vural, depremde yalnız bırakıldıklarını söyleyerek,” 14 Mayıs’ta yaşananları unutmayacağız, unutturmayacağız, hesabını soracağız” diye konuştu.

Ardından söz alan milletvekili adayı Kerem Nalbant, ise 21 yıllık AKP iktidarının bu halklara acıdan, gözyaşından başka bir şey vermediğini söyledi.Bu seçimlerde iktidarı tarihin çöp sepetine göndereceklerini söyleyen Nalbant, “Biz umutluyuz, kararlıyız, mutlak süratle kazanacağız” dedi.

SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce ise, bu seçim sürecinin herhangi bir seçim süreci olmadığını söyledi. Yüce devamla,”Bu iktidarı yeniden inşa etmek istiyorsak bu iktidarı göndermeliyiz. Birbirimize inanırsak, birbirimizin yanında olursak kentimizi yeniden kurarız, Türkiye’nin yeninden inşasını da sağlarız” dedi.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da partilerine dönük saldırılar ve depremde iktidarın politikalarına değinerek, “Serinyol’un Şirin’ini (Şirin Nur Vural 2. sıra adayı) listeden koyduk. Onu Meclis’e gönderelim” şeklinde konuştu.

Ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Hatay halkının yeni bir başlangıç ve bu iktidarı 14 Mayıs’ta göndermek için hazır olduğunu söyledi. Sancar, “Bu seçimlerde gücümüzü Yeşil Sol Parti’ye vereceğiz. Yeni yaşamın yolunu hep birlikte açacağız. Halkımızın mücadelesi değişim ve dönüşüm iradesinin zaferi olacaktır” dedi.

Erzin’de buluşma mitinge döndü

Ardından heyet, Erzin ilçesinde halkla bayramlaşmaya geçti. HDP İlçe Örgütü önünde gerçekleşen buluşma mitinge döndü. Alana sığmayan yurttaşlar binaların çatısına çıktı. Burada konuşan Hatimoğulları ve adaylar bu seçimin önemine değindi.

Sancar,  Hatay’ın 14 Mayıs seçimlerine hazır olduğunu söyledi. İnsanlarda umut ve mücadele azmin yok olmadığını belirten Sancar, “Bunu her yerde gördük. Acılardan, kederlerden, bu yara ve yıkımlardan ancak umut ve mücadele ile yıkarız. Bu düzeni ancak mücadeleyi büyüterek değiştirebiliriz” dedi.

 Bu iktidarın ülkeyi savaş politikalarıyla yoksulluğa ve açlığa mahkum ettiğini ifade eden Sancar, şöyle devam etti: “AKP-MHP iktidarını tarihin çöplüğüne gönderme zamanı. Bu iktidar 14 Mayıs’ta gerçek bir bayram havasına bu iktidar gidince gelecek. Bu bayramı buruk yaşıyoruz. Yüreğimizde acı ve yas var. Bunu değiştirmek bize bütün bunları yaratan bu iktidarı değiştirmek için gücümüz, irademiz kararlılığımız var.”

Sancar,  bu ülkeye barış ve özgürlüğün geleceğini belirterek, “Bu kenti yeniden kuracağız, bu ülkede yeni yaşamı da bizler inşa edeceğiz. Yolumuz açık olsun.”

HABER MERKEZİ

#Sancarın #Antakya #temasları #Erzinde #halk #buluşması #mitinge #döndü

EN SON EKLENENLER