Sandık güvenliği için 39 ilçede 68 bin 500 kişi görev alacak

Seçimler için hazırlıklar kapsamında Yeşil Sol Parti İstanbul’un 39 ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu amaçla 68 bin 500 kişi görevlendirecek

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için haftalar kalırken, bir yandan seçim çalışmaları sürerken, bir yanda da sandık güvenliği çalışmaları da başladı. Yaklaşık 16 milyon nüfusu olan İstanbul’un 39 ilçesinde, Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı son verilere göre, bin 915 okulda, 30 bin 804 sandık kurulacak. Yeşil Sol Parti, 14 Mayıs günü sandıkların bulunduğu okullarda, 62 bin 500 müşahit, 4 bin okul sorumlusu ve 2 bin avukat görevlendirecek.

Her türlü oyuna hazırlıklıyız

Çalışmalarına dair konuşan Yeşil Sol Parti İstanbul Seçim İşleri Koordinasyonu Eşsözcüsü Ramazan Yavuz, iktidarın daha önceki seçim usulsüzlüklerini hatırlatarak, “AKP’nin daha önceki seçimlerde oynadığı oyunları hepimiz biliyoruz. Onlarda oyun bitmez, biz de her türlü oyuna karşı hazırlıklıyız” diye belirtti.

Her müşahittin itiraz hakkı var

Yeşil Sol Parti’nin Meclis’te bulunmamasından kaynaklı bu seçimlerde resmi sandık üyeleri bulunduramayacaklarını bu nedenle de sandık güvenliği konusunda müşahit çalışmalarına önem verdiklerini belirten Yavuz, tüm müşahitlerin hukuken itiraz yetkisine sahip olduğuna dikkat çekti. Yavuz, müşahitlerin sandıkların açılıp, sayımın yapılması ardından oyların bulunduğu torbalar toplanma merkezlerine götürülünceye dek takip edeceğini söyledi.

Her okula avukat

İstanbul’da seçim güvenliği konusunda aldıkları kimi önlemleri paylaşan Yavuz, “Çalışmalarımız doğrultusunda her okula 2’şer müşahit, itiraza yetkili 2 okul sorumlusu ve 1 avukat görevlendireceğiz. Hemen hemen her okula avukat konumlandırmaya çalıştık. Hem avukat, hem de müşahit bulundurma anlamında çalışmalarımız yüzde 80 oranında tamamlandı. Yedek müşahitler için çalışmalarımız devam ediyor. Seçim güvenliği için belirlediğimiz isimlerin listesini 8 Mayıs’ta Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunacağız” dedi.

Seçim güvenliği hepimizin amacı

Seçim güvenliği konusunda diğer siyasi partilerinde hazırlık içerisinde olduğunu ve ilçe örgütlerinin bu siyasi partilerle kimi yerellerde ortak çalışma yürüteceğini aktaran Yavuz, “Seçim güvenliği hepimizin ortak amacı. Siyasi partilerle beraber seçim güvenliği için beraber çalışmalarda bulunmak merkezi bir karar değil, doğallığında gelişen bir durum” dedi.

Haber: Ergin Çağlar / MA

#Sandık #güvenliği #için #ilçede #bin #kişi #görev #alacak

EN SON EKLENENLER