Sebahat Tuncel’in ailesinden Alevilere çağrı: Yeşil Sol’a oy verin

Sebahat Tuncel’in ailesi Alevilerin eşit yurttaşlık sorununun Yeşil Sol Parti ile çözülebileceğini söyleyerek oy çağrısı yaptı 

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kürt Alevi siyasetçi Sebahat Tuncel’in ailesi, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için Meletî halkına ve Alevilere seslendi.

MA’dan Mahmut Altıntaş’ın haberine göre Tuncel’in amcası Mehmet Tuncel, yaşanan sorunların çözümü için herkese Yeşil Sol Parti’ye oy vermesi çağrısında bulundu.

Tuncel, öncelikle Alevilerin eşit yurttaşlık başta olmak üzere yaşadıkları sorunlara değinerek, Yeşil Sol Parti’nin ötekilerin sesi olduğunu, Alevilerin sorunlarını da çözebileceğini söyledi.

Yeşil Sol’da birleşelim

Alevilerin ancak Yeşil Sol Parti’yle temsil edileceğini söyleyen Tuncel, şöyle konuştu: “Yeşil Sol Parti Meclis’te güçlü olursa, Meclis’ten çıkan kanunlarda söz sahibi olacak. Bugüne kadar Meclis’te halka hizmet eden kanunlar çıkmadı. Bu nedenle her kesimin Yeşil Sol Parti’ye destek olması gerekiyor. Bizleri temsil edecek tek parti Yeşil Sol Parti’dir. Bugüne kadar sistem partilerinin hem Meletî halkına hem de Alevilere hiçbir faydaları olmadı. Bugüne kadar yanımızda olan, sesimiz olan Yeşil Sol Parti’de kendimizi temsil edebiliriz. Hiçbir sistem partisinin birbirinden farkı yok. Sesimizin dile gelmesi için bütün Alevilerin Yeşil Sol Parti etrafında birleşmesi gerekiyor.”

Tek parti Yeşil Sol Parti

Alevilerin bu ilgisinin sandıklara da yansıyacağını dile getiren Tuncel, “Yıllardır ötekileştirilen Aleviler, artık kendileri için pratik adımlar istiyor. Bu pratik adımları atacak tek partinin Yeşil Sol Parti olduğunu onlarda görüyor” dedi.

Alevilere seslenen Tuncel, “Alevilerin ve tüm öteki kesimlerin mutlaka her zaman kendilerinin yanında olan Yeşil Sol Parti’yi desteklemeleri gerekiyor. Çünkü kurtuluş Yeşil Sol Parti’de” çağrısında bulundu

Tuncel 6 yıldır tutuklu

Amed Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmasına karşı başlayan protestolarda gözaltına alınan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel,6 Kasım 2016 yılından beri siyasi faaliyetleri gerekçesiyle açılan davada yıllarca cezaevinde tutuldu. Hakkında verilen 15 yıl hapis cezası Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulmasına rağmen tahliye edilmeyen Tuncel, bu kez HDP Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 108 siyasetçi hakkında devam eden Kobanê Davası gerekçesiyle tutuklu bulunuyor.

MELETİ

#Sebahat #Tuncelin #ailesinden #Alevilere #çağrı #Yeşil #Sola #verin

EN SON EKLENENLER