Seçim çalışmaları: Riha’da adaylar karşılandı, Bandırma’da büro açıldı

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları tüm ülkede devan ediyor. Bu kapsamda Riha’da adaylar karşılanırken Balıkesir’in Bandırma ilçesinde ise seçim bürosu açıldı

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha adayları kentte karşılandı. Adayların karşılanması için düzenlenen buluşmaya binlerce kişi katıldı. İlk önce Riha’nın Karaköprü ilçe girişinde karşılanan adaylar, yüzlerce araçlık konvoy ile şehre giriş yaptı. Seçim otobüsünden açılan seçim şarkılarıyla kenti turlayan adaylar, en son Haliliye ilçesinde bulunan Ahmet Bahçıvan İş Merkezine geldi.

Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili adayı Ömer Öcalan, buluşmada yaptığı konuşmada seçimlerin önemine dikkat çekti.

“Bir tarafta Nemrudiler birlikte diğer tarafta ise İbrahimiler birlikte” diyen Ömer Öcalan, bu iki tarafın 14 Mayıs’ta Urfalıların onayına sunulacağını söyledi. Riha’da ilk adaylarının HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar olduğunu hatırlatan Öcalan, “Ondan sonraki adayımızda adaletle özdeşleşmiş ve Urfa’nın kanayan yarası haline gelmiş değerli yoldaşımız Ferit Şenyaşar adayımızdır. AKP ise bu şehre liste başı olarak Adalet Bakanı’nı göndermiş. Onlara sesleniyoruz. Önünüzdeki bu kara defteri kapatmak zorundasınız. 5 yıl önce Suruç’ta partinizin mensuplarının yaptığı infazla yüzleşmek zorundasınız. Hz. İbrahim’in şehrinde adaleti temsil edemezsiniz. Bu şehirde herkesin gözü önünde Şenyaşar ailesinin 3 ferdini katledildi. Ailemiz 2 yıldır Urfa Adliyesi önünde adalet arıyor. Emine anne şu an Adalet Sarayı önünde adalet bekliyor. Adaleniz nerde? Urfa adaleti ne yapıyor? Başsavcı ne yapıyor? Siz bu şehirde nasıl adaleti sağlayacaksınız?” ifadelerini kullandı.

Balıkesir büro açılışı

Yeşil Sol Parti, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay ve kentin milletvekili adaylarının yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı. Coşkulu geçen açılışta sık sık “Birleşe birleşe kazanacağız” ve “Jin, Jiyan,azadî” sloganları atıldı.

Açılışta konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, “HDP’ye yönelik yürütülen yıkım, tecrit yok etme politikalarına karşı tarihi bir sorumluluk aldık. Türkiye tarihinin en önemli seçimlerine gidiyoruz. Biz bu ağacın altında herkesin eşit koşullarda yaşayacağı ortak bir ülke kuracağız. İddiamız bu iktidarı göndermek ve bu ülkede ortaya çıkan kötülük düzenini değiştirmek. Katliamlarla dolu bir yüzyılı tekrar yaşamamak için ne Cumhur ne de Millet ittifakından yana olamayız. Bizim yolumuz 3’üncü yol. Eğer hedefimize ulaşabilirsek yeni sürecin başlaması için adım atmış olacağız” dedi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay ise, kadınların, gençlerin, halkların birlikte mücadele ettiği demokratik Türkiye inşası sürecine başladıklarını söyledi. İktidarın depremden daha büyük bir felaket olduğunu gösterdiğini vurgulayan Günay, “Bu felaketten kurtulmak için ‘buradayız’ diyeceğiz. En güçlü temsiliyetle parlamentodaki yerimizi alacağız. Bunun için 14 Mayıs günü sandık başında her bir oyun güvenliğini sağlamak bizlerin sorumluluğunda. Yeşil Sol’a verilen oylar demokratik cumhuriyete, kadınların özgürlüğüne, gençlerin geleceğine verilen oylardır” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ

#Seçim #çalışmaları #Rihada #adaylar #karşılandı #Bandırmada #büro #açıldı

EN SON EKLENENLER