Seçim sürecinde milyonları hedef alan Erdoğan: Hiçbir zaman ayrımcılık yapmadık

Erdoğan Saray’da göreve başlama töreninde konuştu. Seçim süreci boyunca milyonlarca yurttaşa yönellik nefret ve tehdit dili kullanan Erdoğan ‘Kimsenin inancına, oyunun rengine bakmadık. Particilik, ayrımcılık yapmadık’ dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’daki göreve başlama töreninde konuştu.

Seçim sürecindeki hakaretleri ve ithamlarıyla kendi yönetimine karşı olan milyonlarca yurttaşı hedef alan Erdoğan, bugünkü konuşmasında “hoşgörü”, “kardeşlik” ve “kucaklaşma” kelimelerini kullandı.

Erdoğan, “Muhalefetin de mesuliyet bilinciyle hareket etmesini bekliyoruz. Tüm muhalefet cenahının milli iradeyle barışmasını istiyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye’nin kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa mesajı da veren Erdoğan, “Demokrasimizi darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, kuşatıcı bir anayasa ile güçlendireceğiz” dedi.

Erdoğan’ın sözlerinden satır başları şöyle:

’85 milyonu bağrımıza basacağız’

Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız. 21 yıllık iktidarlarımız dönemlerinde bu hassasiyetimizi muhafaza ettik. Kimsenin inancına, oyunun rengine bakmadık. Particilik, ayrımcılık yapmadık.

‘Kabineyi bu akşam toplayacağız’

“Seçim dönemi 28 Mayıs gecesi itibariyle artık sona ermiştir. Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiş, millet kesin kararını vermiştir. Türkiye artık yeni bir yola girmiştir. Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. Bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım. Yeni kabineyle birlikte Türkiye Yüzyılı’nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz. Gecikmeden salı günü ilk kabine toplantımızı yapacağız.

Artık yeni şeyler söylemenin mücadelesini vermeliyiz. Geçmişteki hatalardan ders çıkararak istikbali inşa etmenin gayreti içinde olmalıyız.

Oy vermeyenlere muhabbetle konuşmuş

Bize oy vermeyenler ile muhabbetin diliyle konuştuk.

Sürekli eski defterlerini karıştırmanın ülkeye de millete de faydası yoktur. Rövanş peşinde koşmadık. Yalanlara iftiralara maruz kalsak da adaletten asla sapmadık. Ezici çoğunlukla kazandığımız 17 seçimde muhalefetten bu tavrı görmedik.”

HABER MERKEZİ

#Seçim #sürecinde #milyonları #hedef #alan #Erdoğan #Hiçbir #zaman #ayrımcılık #yapmadık

EN SON EKLENENLER