Seçime son iki gün: Yeni yaşamın kapıları aralanacak

Geri sayımın başladığı seçim için bugün de çalışmalarını aralıksız sürdüren Yeşil Sol Parti, kentlerdeki ziyaretlerde destek çağrısında bulundu

Seçime 3 gün kala çalışmalarını sürdüren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), köy ve esnaf ziyaretlerini de sürdürüyor.

Şirnex

Şirnex’te çalmadık kapı bırakmayan Yeşil Sol Parti, kentte bağlı ilçe ve köylerde gün boyu çalışmalarını sürdürdü.

Slopiya (Silopi) ilçesine bağlı köylere, konvoyla köy ziyaretleri gerçekleştiren Yeşil Sol Parti, Hezex (İdil) ilçesinde ise Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Zeki İrmez ve Yeşil Sol Parti Hezex ilçe örgütü ile esnaf ziyareti gerçekleştirirken, Yeşil Sol Parti Şirnex milletvekili adayı Ayşegül Doğan’ın katılımıyla Qeleban’a (Uludere) bağlı köylerde seçim çalışmaları yapıldı.

Seçim çalışmaları kapsamında Yeşil Sol Parti Silopiya İlçe Örgütü ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopiya İlçe Örgütü ilçeye bağlı 18 köyde konvoy yaptı. Yeşil Sol Partisi Selatûn, Mala Faris, Mala Dîno, Xirbokê,Kolya,Wehsit,Tilqebin,Girgewrê,Kortik,Ziristin,Çemqara,Xezayê,Kutnis,Ribehî,Rihabî,Basurîn,Konut ve Serebiyê köylerine kitlesel konvoy ile girdi. Konvoy kadınlar tarafından zılgıt ve “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla karşılandı. Coşkunun eksik olmadığı konvoyda kimi köylerde yurttaşlar konvoyun önünü keserek halaya durdu.

İzmir

Yeşil Sol Parti, İzmir’in en işlek merkezi olan Konak ilçesi Saat Kulesi civarında stant kurarak, yarın yapacakları büyük miting için bildiri dağıttı. Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları Semra Kıratlı Hediye Korkut, HDP İzmir il Eşbaşkanları Berna Çelik, Çınar Altan ile çok sayıda parti yöneticileri halka ve esnafa bildiri dağıttarak, mitinge katılmaları çağrısında bulundu.

Bildiri dağıtımında konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, “Yeni yaşamın adımlarını hep birlikte atmak için yarın saat 17.30’da Gündoğdu Meydan’ında yapılacak mitinge herkesi davet ediyoruz. Gelin hep birlikte Yeşil Sol ağacının altında halaylarımızı zılgıtlarımızı birleştirelim” çağrısında bulundu.

Öte yandan partililer, kentin dört bir yanında mitinge katılım için bildiri dağıttı.

Amed

Yeşil Sol Parti Amed İl Örgütü, Amed’in Yenişehir ilçesinde bir düğün salonunda gençlik şöleni düzenledi. Şölene, Yeşil Sol Parti Amed milletvekili adaylarından Ceylan Akça, Sorgül Aytek, Halide Türkoğlu, Azad Barış, Samet Mengüç ve yüzlerce genç katıldı. Şölende, sık sık “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi üyelerinin konuşmalarının ardından Amed adayı Halide Türkoğlu, bu seçimde erkek egemen, faşist iktidarı göndereceklerini söyledi. Türkoğlu, “Gençler 15 Mayıs’tan itibaren mücadelelerinde yeni bir inşaya girmiş olacak. Yani bugüne kadar baskıyla, zulümle bir şekilde başımızı eğmeye çalışanlara karşı çokça bedel ödemiş olan gençliğin aslında 15 Mayıs’ta sonra yeni yaşamı kendi özgür örgütlenmesiyle kuracağı bir yaşamın kapısı aralanmış olacak” dedi. Azad Barış da “Değerli gençler, siyah bulutlar dolaşıyor topraklarımızda. Her ne kadar içimizdeki acıları büyükse, umudumuzda o kadar büyük. Bir tek umutlarımızı soğutmayalım. Adûle’lerin ateşiyle, Çiyager’leri unutmayalım. Başarı bizim olacak” dedi.

Konuşmaların ardından sanatçı Kolketifa Rıtmen Azad’ın çaldığı şarkılarla gençler halaya durdu. Çekilen halayların ardından şölen son buldu.

HABER MERKEZİ

#Seçime #son #iki #gün #Yeni #yaşamın #kapıları #aralanacak

EN SON EKLENENLER