Semsûr adayı Kenanoğlu: 3 vekil ile birinci parti olma çalışması yürütüyoruz

Semsûr’un Yeşil Sol Parti adaylarından Ali Kenanoğlu ‘Biz Semsûr’u yeniden inşa edeceğiz’ dedi

Mereş merkezli depremlerde ağır yıkımın yaşandığı kentlerden Semsûr’un, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerdeki tercihi merak ediliyor.

Seçmen sayısının azalması, depremlerde yaşamını yitirenlerle birlikte kentte yoğun olan göçe bağlanıyor.

Siyasi partilerin, deprem tahribatından kaynaklı kısıtlı da olsa seçim çalışmaları kentte sürerken, MA’dan Mahmut Altıntaş’a konuşan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adayı Ali Kenanoğlu, her konuda hazırlık yaptıklarını söyledi.

Boş araziye seçmen kaydedildi

Deprem bölgelerinde insanların hala can derdinde olduğunu kaydeden Kenanoğlu, insanların acılarının taze olduğunu, seçim havasına giremediklerini belirtti.

Özelikle kentten göçen 10 binlerce seçmen bulunduğunu dile getiren Kenanoğlu, partileri aracılığı ile Semsûrluları oy kullanmaları için sandık başına taşıyacaklarını ve geri istedikleri yere götüreceklerini ifade etti. Sandık güvenliğine dikkat çeken Kenanoğlu, “Bir çok noktada şaibe var. Mesela Kolik (Kahta) ilçesinde boş bir araziye 134 seçmen kaydedildiğini tespit ettik ve sildirdik. Bunun gibi sıkıntılardan kaynaklı muhalif partilere de çağrımızdır, sandık güvenliğini sağlamalıyız” diye konuştu.

Yeniden inşa edeceğiz

Yeşil Sol Parti’nin en az 100 vekil ile parlamentoya gidip deprem kentlerini yeniden ayağa kaldırmak istediğini ifade eden Kenanoğlu, şunları söyledi: “Semsûr’da çok sayıda can yitirdik, yitirmediklerimizde aylardır çadır kentlerde gelecek kaygısı ile yaşama tutunmaya çalışıyor. Kentte insanlar sadece canlarını değil, işlerini, varlıklarını da yitirdi. Biz Semsûr’u yeniden inşa edeceğiz. Bunu Semsûrlular ile birlikte yapacağız, çünkü kent sadece bina ve iş değil aynı zamanda tarih, kültürdür. Kent tarihine ve kültürüne yakışır şekilde inşa edilmeli.”

Birinci parti olmak için çalışıyoruz

Semsûr’da birinci parti olmak için çalışma yürüttüklerini dile getiren Kenanoğlu, “Semsûr tüm renkleri, tarihi, kültürüyle bizimdir. Çalışmalarda kendimizi, partimizi, programımızı anlatıyoruz. Halkımızın bize gösterdiği ilgi, alaka ve güvenden 3 vekil ile birinci parti olma çalışması yürütüyoruz.”

Semsûr

#Semsûr #adayı #Kenanoğlu #vekil #ile #birinci #parti #olma #çalışması #yürütüyoruz

EN SON EKLENENLER