Şemzînan ve Gever’de halk buluşması mitinge döndü

Yeşil Sol Parti’nin Şemzînan ve Gever’de binlerin katılımıyla gerçekleştirdiği halk buluşmalarında konuşan adaylar, tecrit, imha ve inkar politikalarına dikkat çekerek seçimlerde Colemêrg bölgesinde rekor bir oyla cevabı vereceklerini ve tutsakların özgürleşeceğini söyledi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Colemêrg’te seçim çalışmaları kapsamında Gever ve Şemzînan ilçelerinde halk buluşmaları gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti Colemêrg milletvekili adayları, Vezir Parlak, Öznur Bartın, Onur Düşünmez, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Colemêrg milletvekili Sait Dede, HDP önceki dönem milletvekili Abdullah Zeydan, eski Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekili Hamit Geylan’in katıldığı halk buluşmalarında coşku ve heyecan hat safhadaydı.

Şemzînan’da coşkulu karşılama

İlk olarak Şemzînan da düzenlenen halk buluşmasında partililer, ilçeye bağlı Kaniya Bermêşê alanında yüzlerce araçtan oluşan konvoylarla karşılanarak ilçe seçim bürosunun bulunduğu alana doğru hareket ederek burada kitlesel bir şekilde karşılandı. Yeşil Sol Parti ilçe seçim bürosu önünde yapılan konuşmalarda adaylar, tecrit, yayla yasaklarına dikkat çekerek, sınır hatlarında katledilen yurttaşların ölümlerin hesabını soracaklarını ve seçimde büyük bir zaferle taçlandıracaklarını vurguladılar. Yapılan konuşmalar esnasında gençler sık sık, ““Jin, jiyan, azadî”, “Direne direne kazanacağız”, ve “HDP halktır halk burada” sloganlarını haykırdı.

Gever’de buluşma mitinge dönüştü

Ardından Gever’e geçen partililer, seçim otobüsü ve onlarca araçtan oluşturdukları konvoylarla şehir merkezinden ilçe seçim bürosunun bulunduğu alana doğru yol alırken, yol güzergahı boyunca halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Halkı selamlayarak halk buluşmasının yapıldığı eski cezaevi kavşağında on binlerce kişi tarafından zılgıtlar ve ıslıklar eşliğinde karşılandı. Binlerin katılım sağladığı halk buluşması mitinge dönüşürken program, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu esnasında binler hep bir ağızdan “Çerxa şoreşê” marşını okuduktan sonra, “Şehit Namırın” sloganları attı.

Tutsaklar özgürleşecek

İl ve ilçe eşbaşkanlarının yaptığı selamlamanın ardından konuşan Yeşil Sol Parti Colemêr milletvekili adayı Onur Düşünmez alanları dolduran on binlere dikkat çekerek Gever halkının seçimlerdeki gerekli tavrını ve mesajını verdiğini dile getirdi. PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde 24 yıldır ağırlaştırılmış bir tecrit uygulandığına dikkat çeken Düşünmez, “Bu seçimler var olan tecridi kaldırmanın Kürtlerin güneşini özgürleştirme seçimleridir. Güneşimizi karartmak isteyenler yoldaşlarımızın yürüttüğü mücadele sayesinde bu güneşi karartılmasına izin vermediler. Bizler de söz veriyoruz güneşimizi özgürleştirecek karanlıkları aydınlığa çıkaracağız. Kobanê kumpas davasını seçimlerden sonraya bırakarak, seçimlerde zaferi elde edeceklerini düşünenler Selo ve arkadaşlarına müebbet hapis cezası vererek cezalandırmak istiyorlar. Bizler bu seçimleri kazanacak 3 Temmuz’da tüm siyasi tutsaklarımızı özgürleştirerek, Gever’in bu alanlarında özgürlük halayı çekeceğiz” dedi.

Katledilen kadınalrın hesabını soracağız

Ardında konuşan adaylardan Öznur Bartın, gün geçtikçe AKP saltanatının sonunu yaklaştığının belirterek, Kürt halkına zulüm uygulayanları seçimlerden sonra tarihin kirli sayfalarına taşıyacaklarını vurguladı. 14 Mayıs seçimlerinin tarihi önem taşıdığını ifade eden Bartın, “Bu seçimler tüm ezilenlerin sesi olmakla birlikte sorulacak tüm hesapların seçimidir. Bu seçimlerde yıllardır Kürt halkının iradesini gasp eden kayyımların, Kürt halkına yönelik imha ve inkar politikaları yürüten, evlerinde ve sokaklarda katledilen bütün kadınları hesabını sorma ve sesleri olacağız. Merak etmeyin Gever, Cizre, Sur ve Nusaybin halklarının yaşadıklarının hesabını soracağız. Bildiğiniz gibi Rojava’da başlayan Jin Jiyan azadi felsefesi bugün tüm Ortadoğu’ya yayılmış durumda. 14 Mayıs’ta kadınlar, Anneler ve gençler yine bu felsefenin öncüsü olacağız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

#Şemzînan #Geverde #halk #buluşması #mitinge #döndü

EN SON EKLENENLER