Serhat kentlerinde Yeşil Sol coşkusu

Erdexan’dan Wan’a kadar, Serhat kentlerinde Yeşil Sol Parti’nin adayları coşkuyla karşılandı

Yeşil Sol Parti’nin Serhat bölgesi adayları kentlerinde büyük bir coşku ve heyecanla karşılandı. Erdexan’dan Wan’a kadar Serhat bölgesinin her kentinde Yeşil Sol Parti’nin rüzgarı esiyor.

Wan

Yeşil Sol Parti, yoğun yağmur nedeniyle seçim bürosu önündeki tanıtım toplantısını Rêya Armuşê (İpekyolu) ilçesindeki bir düğün salonunda yaptı. Yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısına HDP, BDP il eşbaşkanları, Yeşil Sol Parti eşsözcüleri, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları katıldı. Saygı duruşunun ardından konuşan DBP İl Eşbaşkanı Şengül Polat, “40 yıldır Kürt halkı üzerinden bir yıkım ve imha konsepti devam ediyor. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde Sayın Öcalan üzerinden ağırlaştırılan bir tecrit var. Biz bir olursak bu tecridi kırabiliriz. Halkımız bunun için hazırdır ve 14 Mayıs’ta halkımız bunun cevabını en iyi şekilde verecektir” dedi.

 Hedef 8 vekil

Ardından konuşan HDP İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, “Tarihi bir süreçten geçiyoruz ve önümüzde çok önemli bir seçim var. Tarihten bugüne kadar halkımız her türlü zulmü, inkarı, insanlık dışı muameleyi gördü ama halkımız geri adım atmadı. Bugünden itibaren herkesin elinden geleni yerine getirmesi gerekiyor” diye konuştu. Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü Veysi Dilekçi ise, “Partimiz gücünü Vedat Aydın, Deniz Poyraz, Orhan Doğan ve binlerce şehitten alıyor. Bu süreç içerisinde çok büyük bedeller ödedik, verdiğimiz bedellere rağmen boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Zindandaki arkadaşlarımız nasıl ki geri adım atmıyorsa biz de atmayacağız. Hedefimiz bu seçimde 8 arkadaşımızı da meclise göndermek istiyoruz. Bugünden başlayarak sokak sokak halkımıza ulaşarak onları sandıklara davet edeceğiz” diye konuştu.

Bedlîs

Yeşil ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Bedlîs’te adaylarını tanıttı. Kentin milletvekili adayları Hüseyin Olan, Semra Çağlar Gökalp ve Enver Barin’i kent girişinde bulunan bir dinleme tesisinde davul ve zurnalar eşliğinde karşıladı. Ardından kent merkezi ve

Tetwan’da araçlarla büyük bir konvoy oluşturan kitle, Yeşil Sol Parti Tetwan seçin bürosuna geldi. Seçim bürosunda alkışlarla karşılanan adaylar, davul ve zurnalar eşliğinde halkla birlikte tekrar halaya durdu. Karşılama, adayların tanıtımı ile son buldu.

Erdexan

Yeşil Sol Parti Erdexan Milletvekili adayları Özgür Tanış ile Dicle Aktürk, büyük bir araç konvoyu Xoçvan’da karşılandı. Davul zurnalarla karşılanan adaylar ardından konvoyla önce Erdexan merkez ardından ise Golan (Göle) ilçesine geçti. İlçe merkezindeki seçim bürosu önünde toplanan yüzlerce kişi ise adayları sloganlarla karşıladı. Seçim bürosunun açılışının ardından halk davul zurna eşliğinde halaylar çekti. Alanda toplanan yüzlerce kişi “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Erzirom

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Erzirom milletvekilleri adayları Meral Danış Beştaş, Abdurrahman Sever, Bahar Göksu ve Ayşan Tarlan Erzurum Havaalanında kitlesel olarak karşılandı. Daha sonra konvoy oluşturan adaylar Yeşil Sol Parti Erzirom İl Örgütüne doğru yol aldı. Mahallebaşı Seçim İrtibat Bürosu’nun açılışına katılan yüzlerce kişi adaylarını sloganlarla karşıladı. Adayların yaptıkları kısa konuşmanın ardından seçim bürosu HDP Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti Erzirom milletvekili adayı Meral Danış Beştaş ve anneler tarafından açıldı.

Qers

Bugün Qers’te ise Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Gülcan Alp’ın katılımıyla, Cilawiz (Susuz) ve Zerîşat (Arpaçay) ilçelerinde seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdi. Zerîşat’ta konuşan Alp, “Bu kentteki sorunların çözümü için çalışacağız. Türkiye’de ve Qers’te tarım neredeyse bitme noktasına geldi. Tüm bu eşitsizliği ortadan kaldırmak için herkesi oylarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu rejimi biz bitireceğiz” dedi. Ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. Ardından Cilawiz ilçesine geçen Alp ve beraberindekiler burada da sloganlarla karşılandı. Yapılan konuşmaların ardından büronun açılışı yapıldı.

Îdir

Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları Aysel Aras ve Yılmaz Hun, Horgovê (Suveren) bölgesinde halk tarafından kitlesel bir şekilde karşılandı. Ardından uzun bir konvoyla kent merkezine geçen adaylar, burada seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Burada konuşan Aras, halkın büyük bir heyecan içerisinde olduğunu söyleyerek, “Birlikte yürüyeceğiz ve birlikte başaracağız” dedi.

Hun ise, “Yıllardır AKP-MHP faşizmi altında olan halkımız bu faşist iktidarı mutlaka yenecektir. Bu iktidar halkımızın, kadınların düşmanıdır. 14 Mayıs’ta biz bu inkar ve kayyım rejimine son vereceğiz” diye konuştu. Ardından seçim bürosu halaylar ve

Mûş

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mûş’ta milletvekili adayları için kitlesel karşılama etkinliği düzenledi.  Sultan Alparslan Havaala’nın da konvoylar eşliğinde karşılanan vekil adayları kentin ana caddelerinde halkı selamladı. Burada konuşan Mûş Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sezai Temelli, önemli bir süreçten geçtiklerini vurgu yaparak, “Bizler çalışacağız. Bu iktidarı göndermek için hep birlikte çalışacağız. Kürt halkının iradesini her yerde seslendireceğiz. Muş’ta 3-0 oy yaparak Kürt halkının iradesini onlara göstereceğiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

#Serhat #kentlerinde #Yeşil #Sol #coşkusu

EN SON EKLENENLER