Şivan Perwer’den Kürtlere çağrı: Partiniz var, hizmetinizdedir. Yeşil Sol’a destek verin

Kürt sanatçı Şivan Perwer, Yeşil Sol Parti’ye oy isteyerek, ‘Partiniz var, hizmetinizdedir. 14 Mayıs’ta iradenizle sandığa gidin oylarınızı kullanın’ dedi

Sanatçı Şivan Perwer, 14 Mayıs seçimleri ile ilgili Kürt halkına çağrıda bulundu. ANF’den Ali Güler’e konuşan Perwer, “14 Mayıs sizin başarı ve zaferiniz olsun. Partiniz var, hizmetinizdedir. Büyük bedeller ödüyor. Bugünkü ismi de Yeşil Sol Parti’dir. Destek verin, yalnız bırakmayın. 14 Mayıs’ta iradenizle sandığa gidin oylarınızı kullanın.”

“Türkiye’nin kuruluş kodları ret ve inkâr ve üzerinedir. Ermeniler, Asuri-Süryaniler, Rumlar ve Kürtler, büyük baskı gördü” diye sanatçı Perwer 100 yıldır bu politikaların devam ettiğini vurguladı.

Yeşil Sol Parti’nin sadece Kürtlere hitap etmediğini ve bütün kesimlere hitap ettiğini ifade eden Perwer, “Kardeşlik ve barışı savunuyor. Sayın Öcalan da yıllardır barış çağrıları yapıyor. Kürt sorununun barışçıl bir yol ile çözmek için hep diyalog çağrısı yaptı. Kürtlerin hak ve özgürlüğünü talep etti. Bu talepler karşılanmadı. O zaman Kürtler de mecbur kalıp kendi meşru savunmasını yapmak zorunda kaldı. Nitekim 40-50 yıllık savaş bu şekilde oldu. Ben sanatçı olarak savaşa karşıyım ama bazen zulme karşı insan savaşmak zorunda kalıyor. Bundan dolayı insanlar ölüyor ama bu devlet bunları düşünmüyor. Biz de kesinlikle buna karşı durmalıyız. Bugün seçimlerle buna karşı mücadele etmeliyiz” dedi.

Şivan Perwer konuşmasının devamında şu çağrıyı yaptı:

“Bugün Türkiye genelinde seçimler var. Kürtler de barış ve demokratik bir şekilde kurdukları partiyle seçime giriyor. Ancak buna rağmen iktidar ve tek adam sistemi bunu bırakmıyor. ‘Ben Türk’üm, güç bende, sultanım ve her şeyin benim gibi olması lazım’ zihniyetiyle baskı yapılıyor. Tek adam iktidarı ve devletçi mantıkla yaklaşılıyor. Demokrasi ve özgürlükler ayaklar altına alınıyor. Her yerde zorbalık ve zülüm hâkim. Onun için Kürtler birleşmeli ve ne olursa olsun 14 Mayıs’ta her şey değişmeli. Kürtlerin kazanımlarını, topraklarını ve değerlerini koruyup, savunmaları lazım. Dillerini ve kültürlerini sevmeliler. Çocukları için bir gelecek hazırlamaları lazım. Seçimlerde herkes bir araya gelmeli. Artık oylarını farklı bir partiye vermemeliler. Bu partiler onlara zülüm ediyor ve parçalıyor. Kendi partileri dostluğu, barışı ve kardeşliği savunuyor. Yeşil Sol Parti’nin söylem ve programı bu değerleri savunuyor.

Efrîn, Serêkaniyê, Kobanê ve Rojava’ya yönelik her gün saldırılar gerçekleşiyor. Bütün bunları bugünkü iktidar yaptı. Onun için herkes buna karşı oy kullanmalı. Bir değişiklik olsun ki, bu zülüm ve baskılar son bulsun. Belki Suriye’de de durum de iyiye gider. Onun için Kürt halkına sesleniyorum; 14 Mayıs sizin başarı ve zaferiniz olsun. Partiniz var, hizmetinizdedir. Tarihten beri büyük bedeller ödüyor. Bugün bu partinin ismi de Yeşil Sol Parti’dir. Bütün Kürt partileri destek vermeli, dayanışma içerisinde olmalı. Yeşil Sol Parti ortadadır, her yönüyle meydandadır. Destek verin, yalnız bırakmayın. Zindanların boşaltılması, önder, siyasetçi ve sanatçılarımızın özgürlüğüne kavuşması için 14 Mayıs’ta iradenizle sandığa gidin oylarınızı kullanın.”

HABER MERKEZİ

#Şivan #Perwerden #Kürtlere #çağrı #Partiniz #var #hizmetinizdedir #Yeşil #Sola #destek #verin

EN SON EKLENENLER