Siyasetçiler bloke kararına tepki: Seçeneksiz değiliz

HDP’nin tecrit altında tutulup siyaset dışına itilmek istendiğini ve CHP’nin de bunda payı olduğunu belirten siyasetçiler, ‘HDP’nin mücadelesi Hazine bloku ile durdurulamaz. Sonuç alamayacaklar’ dedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkında açılan kapatma davası süreci sürerken, partinin hesaplarına bloke konuldu. AYM, başvurunun Hazine yardımının yapılacağı 10 Ocak öncesi, 5 Ocak’ta başvuruyu görüşerek, 15 üyeden 8’inin kabul oyu ile talebi kabul etti. AYM, HDP’nin savunmasının alınmasına da gerek duymadı.

Karar siyasi

Yargının iktidara göre hareket ettiğini ifade eden HDP Milletvekili Musa Piroğlu, kararın siyasi olduğunu belirterek, “HDP hedef alınıyor çünkü kitlesiyle, dinamizmiyle, örgütlülüğüyle Saray’ın oluşturmak istediği bu ağır baskı rejiminin önündeki en büyük engeldir” dedi. 2015’ten bu yana ağır saldırılar olduğunu ve buna rağmen ayakta olduklarını ifade eden Piroğlu, HDP’nin bu saldırılarla tecrit edilmek istendiğini kaydetti.
CHP’nin de payı var
HDP’nin siyaset dışına itilmek istendiğini kaydeden Piroğlu, CHP’nin de partilerine yönelik devrede olan tecritte payı olduğunu dile getirdi. Piroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasını hatırlatarak, “Muhalefet, iktidarın ‘terör’ kavramının arkasına sıkıştığı sürece, her seferinde kendi ayağı ve bacağına sıkan bir yerde olmayı sürdürür” diye kaydetti.

Seçeneksiz değiliz’

Geri adım atmayacaklarını vurgulayan Piroğlu, kapatma durumuna karşı da hazırlıklı olduklarını vurguladı. Piroğlu, “Buna karşı her türlü seçeneğimiz var. Tabanımız rahat olsun. 451 arkadaşımıza yasak gelir, biz ise 951 kişiyi çıkarırız. HDP tabanı bu konuda gayet yetkindir. Bizim alternatifimiz var. Biz tarih boyunca seçeneksiz kalmadık”

Halk partisine sahip çıkıyor

Hazine yardımının engellemesiyle yaklaşan seçimlerde çalışmalarının engellenmek istendiğini kaydeden Piroğlu, şöyle devam etti: “Uzun yıllar boyunca herhangi bir devlet kaynağı almadık. Biz kendi seçmenimizin çabaları ile seçime gittik. Dayanışma kampanyalarımız ile bu işin altından kalkarız. Bugüne kadar halk bütün imkanlarını seferber etti. Halk kendi partisine ve iradesine sahip çıkıyor.”

Hazine ile ayakta değiliz

Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk ise, HDP’nin halkçı bir siyaset yürütmesinden dolayı sürekli saldırılarla karşı karşıya kaldığını ifade etti. HDP ve bileşenlerinin Hazine yardımı ile ayakta olmadığını vurgulayan Çubuk, “Biz hiçbir seçimi Hazine yardımı ile kazanmadık. ‘Bin Umut Adayları’ ile Meclise girdiğimizde, ‘kazanamazsınız boşuna uğraşıyorsunuz’ dediklerinde, Hazine yardımımız yoktu. 7 Haziran’da bombalarla saldırdıkları seçimde Hazine yardımımız yoktu. HDP’nin en çok oy aldığı Kurdistan’da halk, HDP Hazine yardımı alsın diye mücadele yürütmüyor. Hazine yardımını kesmek sadece halkın kendi yaşamından bir nebze geri çekilerek, güç vermesine neden olur” diye konuştu.

Sonuç alamayacaklar

HDP ile bileşenlerinin her zaman kendi dayanışma kanalları üzerinden oluşturdukları bütçelerle siyaset yaptığını vurgulayan Çubuk, “Geçmişteki bütün müdahaleler, parti kapatmalar, vekillerimizin tutsak edilişi, seçimleri yok saymaları hiçbiri bir işe yaramadı. Bugün de Hazine yardımını kesmeleri hiçbir sonuç getirmeyecek. Biz rant partisi değil, halk ve özgürlükler partisiyiz” şeklinde konuştu.

İSTANBUL

#Siyasetçiler #bloke #kararına #tepki #Seçeneksiz #değiliz

EN SON EKLENENLER