Sol Parti: Deprem paraları nerede?

Sol Parti Antalya İl Örgütü, deprem paralarının nerelere harcandığını sordu. Açıklamada, ‘Tepeden tırnağa ranta bulaşmış iktidar; sorunlarımızı çözemez, bizi koruyamaz’ dedi

Sol Parti Antalya İl Örgütü, Attalos Heykeli önünde “Deprem vergileri nerede?” sloganıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. İzmir depreminden etkilenen yurttaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, bilimi ve tekniği halkın yararına kullanmaktan uzak olan iktidarın, deprem için toplanan kaynakları dahi depreme harcamayarak her depremde yaşanan felaketin ağırlaşmasına neden olduğunu vurguladı.

‘Yandaşların cebi doldu, halk öldü’

Açlık, yoksulluk ve karanlığın ülkenin üzerine çöktüğünü dile getiren Aydın, ülkede yaşanan felaketlerde yoksulların ve emekçilerin birinci dereceden etkilendiğini kaydederek, “Yandaşların cebi doldu halk öldü” dedi. Aydın devamla, “Tepeden tırnağa ranta bulaşmış iktidar; sorunlarımızı çözemez, bizi koruyamaz. Sol Parti olarak deprem vergilerinin nereye harcandığını biliyoruz, hesap soruyoruz bundan sonrada sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aydın, deprem paralarının nereye harcandığını çok iyi bildiklerini söyleyerek, şöyle konuştu:

” * Beylerin sofrasında: Sayıştay raporuna göre, Cumhurbaşkanlığı Saray’ının günlük harcaması 10 milyon TL. Saray’ın yıllık beslenmeye harcadığı para ise 3 milyon TL. deprem parası beylerin sofrasında.

* Yandaşta, havuzda: Havuz medyası kamu kaynaklarıyla besleniyor. Basın İlan Kurumu üzerinden aktarılan, reklamlar bu havuzlara akıyor. Deprem paraları, iktidarın borazanlığını yapan TRT ve yandaş havuz medyasının kasasında.

* Ensar’larda, TÜRGEV’lerde Tarikatlarda :İktidara bağlı Vakıflar bir nevi gizli kasa. Kamu kaynakları, ihale ödemeleri bu kasalara akıyor. Tarikatlar, cemaatler halktan toplanan vergilerle besleniyor. Deprem paraları, Ensar’larda, Türgev’lerde tarikatlarda birikti.

* Yağmacı, soyguncu müteahitte: Deprem için önlem almak bir yana yandaş müteahhitler inşaat ile zenginleştirildi. İhaleler onlara gitti, teşvikler onlara verildi, vergileri affa uğratıldı. Deprem paralarıyla onlar beslendi.

* Diyanette, lükste, şatafatta: 2021 bütçesinde, Diyanet bütçesi 13 milyara dayandı. 7 bakanlığın bütçesinden daha büyük bütçeye sahip Diyanet, lüks makam araçlarıyla şatafatın da merkezi. Deprem paraları iktidar mensuplarının ve yakınlarının lüksünde, şatafatında.”

ANTALYA

EN SON EKLENENLER