Soma’da maden katliamının hesabını sormak için çalışıyorlar: Oy verin değiştirelim

Soma’da Yeşil Sol Parti seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Partinin Soma Temsilcisi Roni Yıldız, ‘Madenlerde ölmemek için oylarınızı Yeşil Sol Parti’ye verin’ dedi

Manisa Soma’da Yeşil Sol Parti seçim çalışmalarına devam ediyor.

Yaratılan ekolojik talan ile birlikte hava kirliliği ile anılan kentte bir yandan ilçenin dört bir yanını saran madenler, bir yandan termik santral, bir yandan ise kireç ve çimento fabrikaları ilçenin tüm ekosistemini yok etti.

Türkiye kamuoyu kendi 301 madencinin katledildiği katliam ile tanıdı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “fıtrat” dediği katliamda sorumlular ödüllendirildi, katledilen her bir madenci için 8 gün hapis cezası verildi. Somalılar, hem yaşanan sorunlar hem de maden faciasında sorumluları aklayan ve katliama “fıtrat” diyen AKP’den hesap sormak için 14 Mayıs seçimlerine gidiyor.

Sistem değişmeli

MA’dan Tolga Güney’e konuşan Yeşil Sol Parti Soma Temsilcisi Roni Yıldız, ilçede yaşanan sorunları ve çalışmalarını anlattı.

Madenler ve termik santraller ile ilçenin bütün geçim kaynaklarını yok ettiklerini kaydeden Yıldız, sadece belli bir kesimin zengin olması için insanların mağdur edildiğini kaydetti. İlçedeki en büyük sorunun madenlerde yaşanan denetimsizlik olduğunu vurgulayan Yıldız, “Buradaki en büyük suçlu da ülkeyi yöneten kişinin ta kendisiydi. Eğer devlet denetim yapmazsa, yanlışlıklar yaşanır. 5 ton daha fazla üretim yapmak için insanlar gece gündüz çalıştırılır ve insanlar ölür. Sistem değişmediği sürece de bu böyle devam edecek” dedi.

Sorunla çözüm bulunmalı

Geçmişte AKP ve CHP’den Somalı milletvekilleri çıktığını fakat Soma’nın sorunlarına bir çözüm bulamadıklarını kaydeden Yıldız, “Buranın sorunlarını Meclis’e taşımadılar. Eğer taşımış olsalardı, madenlerde bu kadar insan ölmezdi. Buradan giden herkes sadece kendi çıkarlarını düşündü. Ama Yeşil Sol Parti’nin öyle bir derdi yok. Biz insanların varlığı için bedel ödüyoruz. Şu an zaten elimizden geleni yapıyoruz. Ama milletvekili çıkarırsak daha iyisini de yapacağız” diye belirtti.

Oylar artacak

Kentten vekil çıkarmak için ilçede yoğun bir çalışma yaptıklarını aktaran Yıldız, geçmişe göre kendilerine büyük bir ilgi olduğunu belirtti. İlçedeki oylarının yüzde 50 oranında artacağını dile getiren Yıldız, “Daha önce bize hiç oy vermemiş insanlar ‘Bu sefer kesinlikle Yeşil Sol Parti’ye oy vereceğim’ diyor. Hatta geçmişte bize randevu bile vermeyen insanlar artık bizi ilgiyle karşılıyor” ifadelerini kullandı.

Somalılara çağrı

Somalı seçmene de çağrı yapan Yıldız, “.Yeşil Sol Parti’nin buradan mutlaka bir vekil çıkarması için destek bekliyoruz. Madenlerde ölmemek için oylarımızı Yeşil Sol Parti’ye verelim” diye seslendi.

MANİSA

#Somada #maden #katliamının #hesabını #sormak #için #çalışıyorlar #verin #değiştirelim

EN SON EKLENENLER