Soylu kendisini 4 gün önce ziyaret eden MHP’li Kılavuz sorusunu yanıtlamadı

İçişleri Bakanı Soylu, Sinan Ateş cinayeti nedeniyle MHP’li Kılavuz’un evinden gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş ile ilgili soruyu yanıtlamadı. Bu arada Kılavuz’un da cinayetten 4 gün önce Soylu’yu ziyaret ettiği ortaya çıktı

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de arkadaşı Selman Bozkurt ile Ankara’nın Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak’taki İnci Apartmanı’ndan çıktığı sırada motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Başından yaralanan Sinan Ateş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından başsağlığı dilemeyen ve olay karşısında sessiz kalan MHP, 31 Aralık 2022’deki cenaze merasimine de katılmadı. Cinayete ilişkin gözaltına alınanlar arasında MHP İstanbul il yöneticilerinden Ufuk Köktürk de var.

Sinan Ateş cinayetinin tetikçilerine yardımla suçlanan Tolgahan Demirbaş’ın ise MHP’li milletvekili Olcay Kılavuz’un evinden gözaltına alındığı öğrenildi. Daha sonra emniyette serbest bırakılan Demirbaş gelen tepkiler üzerine bir kez daha gözaltına alındı.

Akşener’in gündeminde

Konu ile ilgili sessizliğini koruyan MHP Lideri Devlet Bahçeli grup toplantısın da hiçbir şey söylemedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ailesinin talebini açıkladı. Akşener, “Ailesinin bir özel talebi oldu. Soru önergesi, araştırma önergesi yapılmamasına dair Ayşe Ateş üzerinden bir talebi oldu. Bütün herkese duyurmakla mükellefim bunu. Allah yeniden hepsine sabır versin” dedi.

Soylu yanıtlamadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlık faaliyetlerini içeren 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’nda, Ateş’in silahlı saldırıyla öldürülmesi hakkında ilk kez konuştu. Soylu, Ateş’in öldürülmesi konusunda ‘tetikçilere yardım’la suçlanan Tolgahan Demirbaş’ın MHP milletvekili Olcay Kılavuz’un evinden gözaltına alındığına ilişkin iddia hakkındaki soruyu yanıtlamaktan kaçındı. Soylu, “Milletimiz emin olsun. Soruşturmalar, araştırmalar, kanun nezdinde yapılacak açıklamalar yapılacaktır. İki kişi aranıyor. Onları da bulacağız ve adalet teslim edeceğiz” demekle yetindi.

Soylu cinayetten 4 gün önce ziyaret edilmiş

Öte yandan Kılavuz’un cinayetten 4 gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Gazeteci Alican Uludağ’ın paylaştığı fotoğrafa göre, MHP milletvekili Olcay Kılavuz, Sinan Ateş cinayetinden dört gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti.

Sinan Ateş cinayetinin tetikçilerine yardımla suçlanan Tolgahan Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinden gözaltına alınmıştı.

Uludağ, konuyla ilgili şunları söyledi:

”İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevden alınmalı. Neden mi? Sinan Ateş cinayeti şüphelisi eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş olaydan sonra MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındı. O Olcay Kılavuz, cinayetten 4 gün önce Soylu’yu ziyaret etti. Cinayet soruşturmasını yürüten polis, Soylu’ya bağlı. Emniyet, Soylu’nun makamından çıkmayan Olcay Kılavuz’un varsa bağlantısını şimdi nasıl bağımsız şekilde araştıracak? Ortada örgütlü bir cinayet şebekesi var. Bunun üzerine ancak sağlam bir irade gidebilir.”

HABER MERKEZİ

#Soylu #kendisini #gün #önce #ziyaret #eden #MHPli #Kılavuz #sorusunu #yanıtlamadı

EN SON EKLENENLER