Soylu’nun hedef gösterdiği Oy ve Ötesi’nin gönüllü sayısı 200 bini aştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylun’un hedef gösterdiği Oy ve Ötesi Derneği, 28 Mayıs’ta sandıkta görev almak isteyen gönüllü sayısının 200 bini aştığını, 14 Mayıs seçimine göre üçe katlandığını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan Gümüşhane Kelkit Çimenli Köyü Derneği’ni ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, “Oy ve Ötesi diye bir dernek orada olamaz. Bu. Oraya giriyorlar ve orayı terörize ediyorlar, baskı kurmaya çalışıyorlar. Buna müsaade etmemek lazım. Bunların oraya girip sandıklarda oy kullanan insanlara baskı yapmaları seçim hukukuna aykırıdır. Bunlar polislere baskı yapıp, ‘Bu sandıklarla beraber biz gideceğiz’ diyorlar. Siz Gezici’siniz, biz sizi biliyoruz” sözlerinin ardından  Oy ve Ötesi Derneği’nden sandık güvenliğine dair açıklama geldi.

Milliyet gazetesinden Gülden Gelbal’in haberine göre, Bu Oy ve Ötesi Derneği, 28 Mayıs seçimlerinde sandık başında görev almak isteyen gönüllü başvurusunun 200 bini aştığını belirtti. Oy ve Ötesi 14 Mayıs seçimlerine oranla sandık gözlemcisi olmak isteyenlerin sayısının 3’e katlandığını duyurdu. 14 Mayıs’ta ülke genelinde 72 bin sandık gözlemcisi gönüllünün yer aldığını açıklayan dernek yetkilileri, kişilerin eğitim almadan sandık başında fayda sağlamalarının mümkün olmayacağını ve her gönüllünün mutlaka çevrimiçi ya da yüz yüze gözlemcilik eğitimi almış olması gerektiğini kaydetti.

Dernek yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 18 yaşını doldurmuş ve seçme hakkına sahip her Türkiye vatandaşı, Oy ve Ötesi Derneği gibi bu alanda faaliyet gösteren platformlara ya da partilere başvurarak sandık gözlemcisi olabiliyor.

Derneğin eğitimlerine ilişkin de şu açıklama yapıldı:

“Eğitimlerde seçim gününün akışı, yasal dayanaklar ve seçim günü için derlenen barışçıl davranış tavsiyeleri. Gönüllülerimizin gün sonunda ilan edilen sandık sonuç tutanaklarını fotoğraflayarak sistemimize yüklemeleriyle anında oluşan veriler ise talep eden tüm siyasi partilerle paylaşıyoruz. Bununla birlikte her seçmenin sayımları izleme hakkı var.”

HABER MERKEZİ

#Soylunun #hedef #gösterdiği #Ötesinin #gönüllü #sayısı #bini #aştı

EN SON EKLENENLER