‘Tarihe geçecek özgür yazarlar ile dayanışıyoruz’

Kadın Emeği Kolektifi, tutuklu yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay’la dayanışmak amacıyla kartpostal etkinliği düzenledi. Zarfların üzerine güvercinler çizen kadınlar, “Tarihe geçecek özgür yazarlar ile dayanışıyoruz” notu yazdı.

Kadın Emeği Kolektifi, kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yayın danışma kurulunda yer aldığı gerekçesiyle tutuklan yazar Aslı Erdoğan’la ve dilbilimci Necmiye Alpay ile dayanışmak için kartpostal etkinliği düzenledi. Kızılay’da bir cafede biraraya gelen kadınlar, hazırladıkları kartpostallara şiirler, resimler ve Aslı Erdoğan’ın kitaplarından alıntılarla dayanışma mesajları kaleme aldı.

Dayanışma sürecek

Kadınlar kartpostallara elleri ile yaptıkları keçeden süslemeler hazırlarken, zarfların üzerine güvercin, küçük kara balık ve ağaç resimleri çizdiler. Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay nezdinde tüm tutuklu kadınlar için bu etkinliğin devamı getireceklerini söyleyen Kadın Emeği Kolektifi üyesi Özlem Bayat, amaçlarının kadınlarla dayanışma olduğunu belirtti. Bayat, “Sesimiz hala onlara ulaşabiliyorken, onlarla dayanışmak istediğimizi göstermek istedik. Tarihe geçecek bu özgürlük yazarlarını bu kötü zamanlarda yanlarında olarak dayanışmayı büyüteceğimizi de göstermek istedik” diye konuştu.

Kadınlar hazırladıkları kartları yarın saat 13.00’de Yenişehir Postanesi’nde biraraya gelerek Erdoğan ile Alpay’ın tutuklu olduğu Bakırköy Kadın Cezaevi’ne gönderecek.

(sdt/sd)

EN SON EKLENENLER