Tek olmaz, hep birlikte HAYIR

HDK referandum etkinlikleri kapsamında Bostancı’da şölen düzenledi. DBP ve HDP Eşbaşkanlarının mesaj gönderdiği şölende konuşan HDK Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, ‘Gelin iktidarın çarkına çomak sokalım’ dedi

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), referandum etkinlikleri kapsamında Bostancı Gösteri Merkezi’nde “Tek olmaz, hep birlikte Hayır” şiarı ile halk şöleni düzenledi. Şölene HDK Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Onur Hamzaoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Celal Doğan, HDK Bileşenleri ve binlerce kişi katıldı. “Hayır kazanacak, kadınlar kazanacak”, “Bütün dillerin, bütün inançların ve bütün kültürlerin özgürlüğü için Hayır”, “Hayır gençlik kazanacak”, “Kadınlar Hayır diyor”, “Yeryüzüne sahip çıkmak için özgür bir yaşam için Hayır”, “Biz halkız! Gücümüz birlik sözümüz Hayır” ve “Memleket şirket, başkan patron olacak Hayır” pankartlarının asıldığı salona Kürtçe, Türkçe, Ermenice, Zazaca ve birçok dilde üzerinde “Hayır” yazan dövizler ve bayraklar asıldı. “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Hayır” sloganlarının eksik olmadığı şölende, gençler ve kadınların yoğun katılımı dikkat çekti.

‘Hayır’lı halaylar

İstanbul’un 3 bölgesinden kaldırılan araçlarla şölenin olduğu salona gelen binlerce kişi, söyledikleri türküler, alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde salona girdi. Kadın, genç, çocuk, yaşlı ve birçok kişinin geldiği etkinlikte “Hayır” sesi yükseldi.

Büyük bir coşkunun hakim olduğu şölende program öncesi salona gelen kitle, çalan şarkılar eşliğinde “Hayır’lı halaylar çekti.

HDK Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, 16 Nisan’ın tek meşru yanının “Hayır” olduğunu belirterek, “17 Nisan’da çıkacak ‘Hayır’ ile Türkiye’yi zifiri karanlıktan gündoğuma taşıyacağız. 16 Nisan’ı Türkiye’de bir barış bayramına dönüştüreceğiz” dedi.

Gülistan Kılıç Koçyiğit ise halklara, “Gelin, bu iktidarın çarkına çomak sokalım ve yerle bir edelim” şeklinde seslenerek, “İstedikleri kadar Meclis’i kapatsınlar vekilleri cezaevine koysunlar halk kendi meclisini işletecektir. Bu salonun coşkusu bize bir müjde veriyor. Biz 16 Nisan’da kazanacağız ama mutlaka kazanacağız” dedi.

Eşbaşkanlardan mesaj

Şölende DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın mesajları da okundu.

DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel’in okunan mesajı şöyle:

“Halkların, inançların, kadınların, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde büyük görev ve sorumluluk yüklenen kadınlar, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyor, mücadelenizde mücadelemizde başarılar diliyorum.”

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ da mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Faşizmin tüm engellemelerine rağmen ‘Hayır’ı örgütlemeye ve büyütmeye devam edişinizi hayranlıkla takip ediyoruz. Taş duvarlar bedenlerimizi ayrı koysa da, kalplerimizin bir atmasına, umut, direnç ve neşemizin yan yana olmasına engel değil. Yanınızdayım, yanımızdasınız…”

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın da Edirne Cezaevi’nden gönderdiği mesaj şöyle:

“Emeğinizle, cesaretinizle, dayanışmanızla bütün korku duvarlarını yıkıp, bir sel gibi özgürlüğe akıyorsunuz. Buradaki hücremizden de bunu duyuyor, hissediyoruz.”

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER