Temelli: Konferanslar yeni sürecin ilk adımı

Şubat ayında 3. Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirecek olan HDP, 2 aylık süreçte halkın görüşlerini almak için 10 ayrı merkezde bölgesel ve Ankara’da da iki gün sürecek büyük konferans düzenleyecek. Temelli, kongrenin yeni sürecin ilk adımı olacağını söyledi

HDP Şubat ayının ilk yarısında gerçekleştireceği 3. Olağan Büyük Kongresi öncesinde Türkiye ve bölge kentlerinde 10 ayrı merkezde yerel katılım esasına dayalı konferanslar gerçekleştirecek. Kentlerdeki bu konferanslardan çıkacak sonuçlar, büyük kongre öncesi Ankara’da 2 gün sürecek olan büyük konferansta etraflıca tartışılacak. Ankara’daki büyük konferansın tarihi 2, 3 ve 4 Şubat olarak belirlendi. 2 Şubat’taki konferans ise Kadın Konferansı olarak planlandı. Konuya ilişkin MA’ya konuşan HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sezai Temelli, böylesi konferanslarla yerelin düşüncesine başvuran tek parti olduklarına dikkat çekti. Temelli, “Büyük kongreye gitmeden önce konferanslarımızı gerçekleştiriyoruz. Yerelden başlıyoruz, çeşitli kesimlerle görüşerek önümüzdeki iki yıllık dönemi, birlikte oluşturma çabasını ortaya koyuyoruz. Çünkü HDP gerçekten halkların partisidir. Dolayısıyla kendi programını halklara dayatan değil, kendi programını her defasında halklarla birlikte değerlendiren, zenginleştiren, geliştiren ve mücadeleyi ören bir partidir. Türkiye siyaseti olsun Ortadoğu’daki gelişmeler ve hatta dünya siyaseti açısından çok önemli kritik iki yıl bizi bekliyor. Bu önemli dönemin siyasi mücadele programının sadece kongre takvimiyle çözülemeyecek bir durum. Bu, bir süreçle belirlenebilecek bir şey olduğu için bizler de kongremize iki ay kala konferanslarımızı yerellerden başlatarak ayrıntılı tartışmalarla nasıl bir HDP, nasıl bir yol haritası ve ne yapmalı sorularının yanıtlarını birlikte arayacağız” dedi.

Kongre yeni sürecin ilk adımı

HDP’nin son 2 yıldaki politikasını değerlendiren Temelli, büyük kongre süreci için şunları söyledi: “ Geçmiş iki yıldaki sürdürdüğümüz politikalar başarılı politikalardı. Tıkanan Türkiye siyasetidir, iktidarıdır. HDP tıkanmamıştır. HDP tekçi iktidarın bu zihniyetin deşifre olmasını sağlamıştır. Evet ağır bedeller ödemiştir, toplumun umudu olmaya devam etmiştir. Türkiye gerçekliğiyle yüzleşen bir parti olmuştur. Şimdi artık Türkiye’yi değiştirme zamanı gelmiştir. Türkiye’nin daha demokratik ve barışını inşa edebileceği bir zaman aralığına geldik. Önümüzdeki iki yılı böyle değerlendiriyoruz. Kongre bu yeni sürecin ilk adımı olacaktır. Kongrelerimizi, yeni döneme hazırlık yapma kongreleri olarak değerlendiriyoruz. Dolayısıyla kadro değişikliği ufkuyla değil zenginleşme, güçlenme ve kendimizi yeni döneme hazırlama olarak görüyoruz. Kongrelerimizde biz hiç eksilmeyiz hep artarız. Bu, 2018 kongresinde de böyle olacaktır. Yeni dönem Türkiye ve bölge açısından kritiktir. Buna en hazırlıklı parti HDP olmasına rağmen yine de yeni dönem siyasetini bir kez daha konuşmak, değerlendirmek ve yol haritasını belirlemek için konferans ve kongreye gidiyoruz.”

EN SON EKLENENLER