Tezcan’dan Erdoğan’a: Bu millet kimin ayakçı olduğunu iyi biliyor

 AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Adalet Yürüyüşüne ilişkin eleştirilerine Sakarya’dan yanıt veren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Bu millet kimin FETÖ’nün kıyakçısı, kimin ayakçısı olduğunu çok iyi biliyor” dedi.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı öncesinde Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada, Adalet Yürüyüşü’ne dair, “Akılsız başın cezasını ayaklar çeker misali kendini yollara vurup İstanbul’a giden CHP’nin başındaki zat o dönemde bizim için seçimden sonra başbakan yurtdışına kaçacak tezviratları yapıyordu. İşin doğrusu çok partili hayatımızda siyasetin bu denli seviyesiz hale getirildiği, siyasetçilerin akıllarını ve ruhlarını bu denli kiraya verdiği pek az seçim gördük. Bugün FETÖ ihanet çetesine ve onların dümen suyuna girerek ülkesine iftira atanları korumak için yolları arşınlayanları o dönemde de aynı çetenin ayakçılığını yapar görüyorum” ifadelerine CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, sert yanıt verdi.

‘DEVLETİ BUNLARA PEŞKEŞ ÇEKİYORDUNUZ’

Adalet Yürüyüşü’nün 17’nci gününde öğle arasının verildiği Sakarya’da konuşan Tezcan, “Kimin ayakçı olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizi FETÖ’nün ayakçısı olarak telaffuz etmiş. Biz bunların çete olduğunu söylediğimiz zaman siz bunların ayakçılığını yapıyordunuz. Biz çete dediğimiz zaman siz devletin bütün imkanlarını onlara peşkeş çekiyordunuz. Bu millet kimin FETÖ’nün kıyakçısı, kimin ayakçısı olduğunu çok iyi biliyor” dedi.

‘HANGİ TANKIN ÜSTÜNE ÇIKTINIZ?’

Tezcan, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “15 Temmuz gecesi parlamento bombalandığında biz oradaydık. Peki siz nerede dört gün saklandınız ve 4 gün sonra ancak Ankara’ya geldiniz. Siz hangi tankın üzerine çıktınız?” diye sordu.

Adalet yürüyüşünün her geçen gün büyüdüğünü belirten Tezcan, “Yüzlerce kişi ile yola çıktık. Binler oldu, şimdi onbinler ve yarın milyonlar olacak” dedi. Tezcan, Erdoğan’ın ilk günden bu yana Adalet Yürüyüşü’nü hazım edemediğini dile getirdi.

EN SON EKLENENLER