Tiryaki: Umutsuzluğa kapılmadık özgürlükler mücadele ile gelir

Yeşil Sol Parti Êlih Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, seçim sonuçlarından dolayı umutsuzluğa kapılmadıklarını, özgürlüklerin seçimle gelmeyeceğini bildiklerini özgürlüklerin mücadele ile geleceğini söyledi

Yeşil Sol Parti Êlih (Batman) Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin Kürt düşmanlığı üzerinden yürütüldüğünü hatırlattı.

Seçimsiz eşit şartlarla girmediklerini vurgulayan Tiryaki, ırkçı, kadın düşmanı, savaş ihraç eden politikalarla mücadele etmezsek halkları daha çok savaş, daha çok yoksulluk beklediğini söyledi. Kendileri açısından en önemli handikapların kapatma tehdidi altında ve yeni bir parti ile seçime girmek olduğuna işaret eden Tiryaki, “Hem aldığımız oy oranında hem de aldığımız oy miktarında bir düşüş var” dedi.

Özgürlükler mücadele ile kazanılır

ANF’ye konuşan Tiryaki şu vurguları yaptı: “Şunu açıkça söylemek gerekir; tarihin hiçbir döneminde bir ülkenin demokratikleşmesi sadece 5 yılda bir gerçekleşen seçimlerle olmamıştır. Özgürlüklerin tamamı ve demokratik bir toplum, bedeli çok ağır olsa da emin olun mücadeleyle kazanılmıştır. Biz parti olarak bunun bilincindeyiz. Elbette hiçbir zaman seçimleri küçümsemedik ama yalnızca seçimlerle bu ülkenin kalıcı sorunların çözülebileceğine de inanmadık. Bu yüzden seçimler dışında da siyasetimizin merkezine toplumsal mücadeleyi koyduk. Belki de bu kadar saldırgan bir tutum ve tavırla karşı karşıya kalmamızın nedeni budur.”

Umutsuzluğa kapılmadık ve kapılmayacağız

Önce eşbaşkan ve eşsözcülerin bir araya geldiğini, ardından bileşen partilerle toplantılar, daha sonra Parti Meclisi üyeleriyle tartışmaların yürütüleceğini söyleyen Tiryaki, iç tartışmalarının ardından süreci halkla birlikte değerlendireceklerini söyledi. Temsil ettikleri siyasi hareketin eleştiri ve öz eleştiriyi bir yaşam biçimi olarak kabul ettiğini söyleyen Tiryeki, “Biz de bütün bu süreci siyasi yaşam biçimimiz olarak yürüteceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın; demokrasi mücadelesi yürütmeye devam edeceğiz. Başta Meclis olmak üzere her alanda bu mücadeleyi yükselteceğiz. Halklarımızın hak ettiği geleceği hep birlikte kuracağız, asla umutsuzluğa kapılmadık ve kapılmayacağız” diye belirtti.

HABER MERKEZİ

#Tiryaki #Umutsuzluğa #kapılmadık #özgürlükler #mücadele #ile #gelir

EN SON EKLENENLER