Tiryaki’den Riha ve Dîlok için açıklama

Dîlok ve Riha’da yaşanan usulsüzlüklere dair bilgi veren HDP Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü Mehmet Rüştü Tiryaki, iki kentte de yaşananlara dair hukuki işlem başlatacaklarını söyledi

Milyonların sandık başına gittiği 2023 Cumhurbaşkanı ve genel seçimler için oy kullanma işlemleri devam ediyor. Birçok yerden usulsüzlük haberleri gelirken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü Mehmet Rüştü Tiryaki gün içinde yaptığı açıklamalarla yaşanan usulsüzlere dair bilgilendirme yapmaya devam ediyor.

Dîlok’ta 4 bin kişi habersiz sandık görevlisi yapıldı

Tiryaki, Dîlok (Antep) ve Riha’da (Urfa) yapılan seçim usulsüzlüklerine dair HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Yaptıkları tüm çağrılara rağmen sandıklarda yaşanan sorunların devam ettiğini ifade eden Tiryaki, “Vatan Partisi Antep’te 4 bin 83 kişiyi sandık görevlisi olarak bildirmiş. Bunların neredeyse tamamı hiçbir şekilde bunun bilincinde, farkında değil” dedi.

142 belgesi ile oy kullanabilecek

Bu sayının kentteki seçim sonuçlarını doğrudan etkileyebileceğine vurgu yapan Tiryaki, “Buradan bir kez daha yineliyoruz. İlçe seçim kurullarının herhangi bir olumsuz tavrı yok. Çağrılarımıza olumlu yanıt verdiler. Bu sandık kurulu üyesi olarak yazılan kişilere gelmeleri durumunda 142 belgesi vereceklerini, kolaylık sağlayacaklarını söylediler. Bilgisi olmadan Vatan Partisi sandık kurulu üyesi olarak yazılmış olan kişiler il ve ilçe örgütlerimize geldikleri takdirde seçim kurullarına götürülecekler” dedi.

Riha’da açık oy kullandırılıyor

Hukuksal girişimlerde bulunmak için başvurular yaptıklarını aktaran Tiryaki, Riha’daki açık oy kullanmana dair ise, “Bu o kadar pervasız bir hal aldı ki, bu biçimde oy kullanılması, açık oy kullanmalar sosyal medyada açık bir biçimde paylaşılabiliyor. Yüzlerce kişinin açık biçimde Erdoğan lehine oy kullandığına dair açık görüntüler var. Kamu görevlilerini, valiyi, güvenlik birimlerini önlem almaya çağırıyoruz. Sorun şu ki, muhalefet partilerinin müşahitlerinin sandık kurulu üyelerinin sandığa yaklaşmasına izin verilmiyor. Güvenlik birimlerinden ve Urfa Valiliği’nden beklediğimiz şey partilerin sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerinin serbestçe sandığa ulaşmalarını sağlamalarıdır” ifadelerini kullandı.

ANKARA

 

 

 

#Tiryakiden #Riha #Dîlok #için #açıklama

EN SON EKLENENLER