TÖP: Halk için olmayan devlet devrimcileri engellemek için var

TÖP yaptığı basın açıklaması ile üyelerine yönelik baskılarla ile çalışmalarının terörize edildiğini belirtti

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), yaptığı basın açıklaması ile çalışmalarının terörize edildiğini açıkladı. İstanbul il binasında yapılan açıklamada konuşan TÖP Dönem Sözcüsü Juliana Gözen, yönetici ve üyelerinin polisler tarafından sık sık fiziki takibe alındığını, yine ajanlaştırmaya çalıştırdığına dikkat çekti.

Siyasi partilere tuzak kurmak suçtur

Gözen, partilerinin devlet eliyle kriminalize edilmek istendiğini belirterek, Sözcüler Kurulu üyesi olan Perihan Koca hakkında çıkarılan “yakalama kararını” bir “kumpas” olarak gördüklerini aktardı. Gözen, bu kumpasın yaptıkları çalışmaları engellemek için devreye konduğunu belirterek, “Siyasi partilerin çalışmalarına tuzak kurarak, engellemek suçtur. Bu yüzden devlet suç işlemektedir” şeklinde konuştu.

Devrimciler hedef alındı

Çalışmalarıyla iktidarı rahatsız etmeye devam edeceklerini aktaran Gözen, yaşanan depremden sonra iktidarın devrimciler hedef aldığını ve Hatay’da yardımlaşma ve dayanışma için açtığı Sevgi Parkı’na dönük saldırıların olduğunu ifade etti. Gözen, “3 gün önce halk dayanışmasını köyden köye örgütleyen yoldaşlarımız jandarma tarafından alıkonuldu ve silah gösterilerek, tehdit edildi. Halk için bölgede olmayan devlet, bugün doğrudan devrimcilerin dayanışma sürecini engellemek için bölgede bulunuyor. Ama bu engelleme sürecinde başarılı olamayacaklar” diye belirtti.

İSTANBUL

 

#TÖP #Halk #için #olmayan #devlet #devrimcileri #engellemek #için #var

EN SON EKLENENLER