Topbaşlı: Daha güçlü daha diri yola devam edeceğiz

HDP ve Yeşil Sol Parti’nin başlattığı halk toplantılarını değerlendiren HDP PM üyesi Cengiz Topbaşlı, ‘Daha güçlü, diri ve halkıyla çok sıkı bağ kurmuş olan bir yapı olarak mücadeleye devam edeceğiz’ dedi

Seçimler sonrası yeniden yapılan çalışmalarına başlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), il ve ilçe düzeyindeki toplantılarının ardından halk toplantılarına başladı.

Bu kapsamda İstanbul’un birçok ilçesinde, ev ve farklı derneklerde buluşmalar gerçekleşti. Buluşmalarda ortaya çıkan eleştiri ve önerileri raporlaştıran partililer, aynı zamanda özeleştiri de veriyor.

İstanbul’da yeniden yapılanma sürecine dair yürütülen çalışmaları değerlendiren HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Cengiz Topbaşlı, buluşmaların umut verici olduğunu belirterek, bu çalışmalarının tematik toplantılarla sürdürüleceğini ifade etti.

Bir yenilgi değildir

Beklentilerin yüksek olduğu bir seçim süreci yaşadıklarını dile getiren Topbaşlı, toplantıların yeniden yapılanma, yaşanan eksikliklerin bir daha yaşanmaması için önemli olduğunu vurguladı. Topbaşlı, Ernesto Che Guevara’nın “Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin” sözüne atıfta bulunarak, “Örgütümüz diridir. Bir başarısızlığımız söz konusu, gerekçelerini de birçok defa halkımızla da örgütümüzle de paylaştık. Ancak asla vazgeçmişliğimiz söz konusu değildir. Çünkü biz yenilen bir anlayışa sahip geleneklerden gelenler değiliz. Dolayısıyla bir seçimdir, beklemediğimiz sonuçları alamamak bir başarısızlıktır ama bir yenilgi değildir” ifadelerini kullandı.

Halk bağını güçlendireceğiz

Yapılanma sürecinin ikinci aşamasında halkla birlikte tartışmalar yürüttüklerini aktaran Topbaşlı, “Önümüzdeki süreci karşılayacak örgütü yeniden yapılandırarak, mücadele arenasında daha güçlü, diri ve halkıyla çok sıkı bağ kurmuş olan bir yapı olarak mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Halk toplantılarının yanı sıra farklı kesimlere ulaşmayı hedefleyen tematik toplantılar da gerçekleştireceklerini kaydeden Topbaşlı, bu temelde halklar ve inançlar, emekçiler, gençler, kadınlarla da buluşacaklarını söyledi.

Tartışmaları güçlendireceğiz

Toplantıları politik ve örgütsel eksikliklerini gidermek için yaptıklarını dile getiren Topbaşlı, yerel seçimlere işaret etti. Topbaşlı, “Birkaç ay sonra yerel seçimler yapılacak, bugünden konuşmak erken olabilir ama halkımız şunu bilsin, bu süreçteki politikayı halkımızla, örgütlerimizle, demokrasi güçlerimizle tartışarak yürüteceğiz. Gerçekten de halkımızın önerileri ciddi bir biçimde dikkate alınarak, bu süreci tamamlamış olacağız” diye belirtti.

Yolumuz 3’üncü yol’dur

Topbaşlı, HDP’nin ve Yeşil Sol Parti’nin demokrasi ve insan haklarına dayalı, ekolojik bir parti olduğunu belirtti. Türkiye siyasetinin HDP ve Yeşil Sol Parti’ye ihtiyacı olduğunu söyleyen Topbaşlı, “Biz paradigmasal olarak Üçüncü Yol siyasetinin ana merkeziyiz. Üçüncü Yol siyasetini de şöyle değerlendirmek lazım: Ülkede bulunan bütün muhalif güçlerin kendisini bulacağı, pratikleştireceği ve o paradigmayla ete kemiğe bürüneceği, yaşamsallaştıracağı bir adres. Dolayısıyla ülke siyasetindeki en önemli rolümüz, Üçüncü Yol’umuz olan ekolojik, demokratik ve kadın özgürlükçü çizginin sarsılmaz adresi olmamızdır” şeklinde konuştu.

Haber: Ömer İbrahimoğlu / MA

#Topbaşlı #Daha #güçlü #daha #diri #yola #devam #edeceğiz

EN SON EKLENENLER