Tuncel’den seçim mesajı: Pasif bir duruş faşizme teslimiyettir

Tutuklu DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 28 Mayıs seçimi için gönderdiği mesajda, ‘Unutmayalım ki mevcut durumu kabul edip geri çekilmek, halklarımıza, kadınlarımıza ihanettir. Pasif bir duruş ise faşizme teslimiyettir’ dedi

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin ardından ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalar sürerken, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, 28 Mayıs’ta yapılacak seçim için mesaj gönderdi.

Geri çekilmek kadınlarımıza ihanettir

Mesajda 14 Mayıs’ın son değil başlangıç olduğunu vurgulayan Tuncel, “Dirençle, mücadeleyle merhaba; 14 Mayıs bir son değil, başlangıç demiştik. Bu başlangıcı kimi eksikliklere rağmen yine de güçlü yaptığımıza inanıyorum. Faşizme dur dedik. Şimdi de faşizmi geriletme zamanı. Henüz hiçbir şey bitmiş değil. Mücadelemiz devam ediyor. Unutmayalım ki mevcut durumu kabul edip geri çekilmek, halklarımıza, kadınlarımıza ihanettir. Pasif bir duruş ise faşizme teslimiyettir. Direniş ve mücadele bizi başarıya, zafere götürür” dedi.

Faşizmi sandığa gömelim

Tuncel mesajını şu şekilde bitirdi: “Yeşil Sol ile ‘Dîsa em’ ve hayatı yeniden yaratmak, halklarımızın umudunu gerçek kılmak için 28 Mayıs’ta faşizmi sandığa gömelim.”

ANKARA

#Tuncelden #seçim #mesajı #Pasif #bir #duruş #faşizme #teslimiyettir

EN SON EKLENENLER